Back to Question Center
0

Semalt objašnjava šta je web skraćenje

1 answers:

Web skraping je proces izvlačenja velikih količina podataka sa različitih web stranica pomoću alatke nazvane skraćenica za web lokaciju . Izvadjeni podaci mogu biti sačuvani u određenoj fascikli ili bilo kojoj drugoj lokaciji. Takođe se može sačuvati u bazi podataka u tabličnom ili tabelarnom formatu.

Sadržaj većine web stranica se može videti samo pomoću web pretraživača. Ne možete sačuvati kopiju za ličnu upotrebu. Vaša jedina opcija je da ručno kopirate sadržaj i zalijepite ga na drugom mjestu - vps economicos. Pored toga što je dosadan i frustrirajući, to je takođe dugotrajno. Zamislite da morate kopirati sav sadržaj web stranice na 200 stranica. Za to će biti potrebno ogromno vremena!

Međutim, web skraping je metoda koja može automatizovati ovaj proces. Umesto ručnog kopiranja, web skraping softver ili skener za veb sajt će obaviti posao u vrlo kratkom vremenu. Uštedeće vam puno bolova, napora i vremena.

Softver ima mogućnost skrivanja različitih elemenata podataka sa više web stranica različitih web stranica po vašem zahtevu. Trenutno postoje dva glavna tipa skraćenica za web lokaciju. specifične svrhe ili web stranice.S druge strane, postoje opći skriperi koji se mogu konfigurisati za rad sa bilo kojom web-lokacijom. Bez obzira na to za koji ste izabrali, potrebno je samo da kliknete na jedno dugme da biste izvukli i sačuvali neke podatke na vašem lokalnom računaru. 3)

Zbog činjenice da su troškovi prilagođenog softvera prilično visoki, mnogi ljudi više vole da idu za generički softver za skraćenje weba, ali i oni imaju svoje nedostatke. Teško je postaviti i koristiti , posebno za ne-tehničke korisnike i često ih je teško naučiti

Ovde WebHarvy dolazi u ruke i razvijen je da se suoče sa poteškoćama koje se javljaju prilikom korištenja većine generičkih skraćenica web stranica. nudi intuitivan, točkovni i klik interfejs ace. Sa WebHarvy-om, izvlačenje podataka sa bilo koje stranice je pitanje nekoliko minuta.

Alat se isporučuje sa video klipom koji pokazuje koliko se lako može podesiti i koristiti za potrebe vađenja podataka. Nakon gledanja video snimka, naučićete kako je jednostavan njegov tački i klikni interfejs. Ono što stvarno zastupa ovaj alat jeste činjenica da ne zahteva nikakvo podešavanje kodiranja. Može se konfigurirati da skida podatke sa bilo kojeg web sajta pomoću nekoliko klikova miša. Da biste izabrali podatke koji se trebaju ukloniti, morate samo pokazati mišem na elemente podataka. Da biste je procijenili, možete probati svoju verziju evaluacije, a također možete gledati i video demonstracije.

Razlozi da biste trebali pokušati WebHarvy:

  • Biti generički data strugač je jeftiniji od prilagođenih
  • Ne zahtijeva kod za postavljanje i korištenje 33)
  • Veoma je jednostavan za korištenje čak i za ne-tehničkog korisnika
  • Dolazi sa verzijom za evaluaciju i video demoom

December 6, 2017