Back to Question Center
0

Šta je stranica za strcanje? - Semaltov odgovor

1 answers:

Sajt stranica je skrivena stranica koja kopira sadržaj sa drugih blogova i web stranice koje koriste neke tehnike skraćenja weba. Ovaj sadržaj se ogleda u cilju generisanja prihoda, bilo putem oglašavanja ili prodajom korisničkih podataka. Različite lokacije za skraćenje se razlikuju po oblicima i tipovima, od spam sajtova sadržaja do agregacije cijena i trgovine na internetu.

Različiti pretraživači, pogotovo Google, mogu se smatrati stranicama skrapera. Oni prikupljaju sadržaj sa više web lokacija, čuvaju ih u bazi podataka, indeksiraju i prikazuju izvučeni ili oštetjeni sadržaj korisnicima na internetu - valuation of commercial van. Zapravo, većina sadržaja koji su pretraživani ili izvučeni od strane pretraživača su zaštićeni autorskim pravima.

Napravljeno za reklamiranje:

Neki od stranica za skraćenje su stvoreni da bi novac na mreži koristili različitim programima oglašavanja. U takvim okolnostima, oni se imenuju kao Made for AdSense web stranice ili MFA. Pogrdni izraz se odnosi na sajtove koji nemaju bilo kakvu rezervnu vrijednost očekuju da privuku, privuku i angažuju posjetitelje na navedenim web stranicama za dobijanje klikova na oglase. Sajtovi i blogovi Made for AdSense se smatraju snažnom spamom pretraživača. Oni razređuju rezultate pretrage sa rezultatima koji su manje zadovoljavajući. Poznato je da su neke lokacije za skraćenje povezane sa drugim web stranicama i imaju za cilj poboljšanje rangiranja pretraživača putem privatnih blogova..Pre nego što je Google ažurirao algoritme za pretragu, različite vrste skraper sajtova su se čuvale među stručnjacima i marketinškim kompanijama za crno-hat SEO. Koristili su ove informacije za spamdexing i izvršili razne funkcije.

Zakonitost:

Iznenađujuće lokacije za struganje krše zakone o autorskim pravima. Čak i uzimanje sadržaja sa stranica sa otvorenim izvorima je kršenje autorskih prava, ako se to radi na način koji ne poštuje bilo koju licencu. Na primjer, korištene su licence GNU Free Documentation Licence i Creative Commons ShareAlike na Wikipediji i zahtijevale su da se ponovno izdavač Wikipijeve informiše čitaocima da je sadržaj kopiran iz enciklopedije.

Tehnike:

Tehnike ili metode u kojima su skrcajne veb stranice ciljane variraju od jednog izvora do drugog. Na primjer, web stranice sa velikom količinom podataka ili sadržaja kao što su potrošačka elektronika, avio-kompanije i prodavnice odjeljenja, rutinski mogu ciljati konkurenti. Njihovi konkurenti žele ostati informisani o trenutnim cenama i tržišnim vrijednostima marke. Druga vrsta strugača izvlači delove i tekst sa lokacija koje su visoko za određene ključne reči. Oni imaju tendenciju da poboljšaju svoj rang na stranici sa rezultatima pretraživača (SERP) i peggyback-om na rangovima originalne web stranice. RSS feedovi su takođe osetljivi na skripere. Skreperi se obično povezuju sa farmama veza i percipiraju se kada se stranica skrapera ponovo i ponovo povezuje na istu veb lokaciju.

Otmica od domena:

Programeri koji su kreirali skrining lokacije mogu kupiti istekao domen kako bi ih ponovo koristili u svrhe SEO. Ovakva praksa omogućava SEO stručnjacima da koriste sve povratne linkove tog imena domena. Neki od spamera pokušavaju da podudaraju sa temama istraţenih sajtova i / ili da kopiraju cijeli sadržaj iz svoje Internet arhive, čuvajući autentičnost i vidljivost tog sajta. Usluge hostinga često pružaju mogućnost da pronađu imena istekla domena, a hakeri ili spameri koriste ove informacije da bi razvili svoje web stranice.

December 6, 2017