Back to Question Center
0

Web skraćenje sa Semalt Expert

1 answers:

Web struganje, poznato i kao veb berba, izvadite podatke sa web stranica. Softver za branje weba može pristupiti webu direktno koristeći HTTP ili web pregledač. Iako se proces može primeniti ručno od strane korisnika softvera, tehnika generalno podrazumeva automatizovani proces koji se implementira pomoću veb pretraživača ili bot-a.

Web skraping je proces kada se strukturirani podaci kopiraju sa weba u lokalnu bazu podataka za pregled i pronalazak. To uključuje preuzimanje web stranice i ekstrakciju njegovog sadržaja. Sadržaj stranice može biti razrađen, pretraživan, restrukturiran i njegovi podaci kopirani u lokalni uređaj za skladištenje podataka - nebulizzatori ugelli gas.

Web stranice su uglavnom izgrađene na tekstualnim jezicima za označavanje, kao što su XHTML i HTML, koji oba sadrže veliki broj korisnih podataka u obliku teksta. Međutim, mnoge od ovih web stranica su dizajnirane za ljudske krajnje korisnike, a ne za automatsku upotrebu. To je razlog zašto je kreiran softver za skraćenje.

Postoji mnogo tehnika koje se mogu iskoristiti za efikasno praćenje weba. Neke od njih su razrađene u nastavku:

1. Ljudska kopiranje i paste

S vremena na vreme čak i najbolji alat za skruganje weba ne može zamijeniti tačnost i efikasnost ljudskog ručnog kopiranja i paste..Ovo se uglavnom primjenjuje u situacijama kada web stranice postavljaju barijere kako bi se spriječila automatizacija automatizacije.

2. Usklađivanje teksta

Ovo je prilično jednostavan ali moćan pristup koji se koristi za izvlačenje podataka sa web stranica. Može se bazirati na UNIX grep komandi ili samo objektu regularnog izraza datog programskog jezika, na primjer, Python ili Perl.

3. HTTP programiranje

HTTP programiranje se može koristiti i za statičke i dinamičke web stranice. Podaci se izvlače putem postavljanja HTTP zahteva na udaljeni web server dok koriste soket programiranje.

4. Parsing HTML-a

Mnogi sajtovi imaju tendenciju da imaju veliku kolekciju stranica kreiranih dinamično iz izvornog izvora strukture kao što je baza podataka. Ovde, podaci koji pripadaju sličnoj kategoriji su kodirani na slične stranice. U HTML analizi, program generalno otkriva takav obrazac u određenom izvoru informacija, preuzima njegov sadržaj i zatim ga prevodi u podružnicu, nazvanu omotač.

5. Parsing DOM-a

U ovoj tehniku, program se ugrađuje u punopravni web pretraživač, kao što je Mozilla Firefox ili Internet Explorer za preuzimanje dinamičkog sadržaja generiranog skriptom na klijentu. Ovi pretraživači mogu takođe razvrstati web stranice u stablo DOM-a u zavisnosti od programa koji mogu izvući dijelove stranica.

6. Prepoznavanje semantičke oznake

Stranice koje nameravate da sakupite mogu obuhvatiti semantičke oznake i primjedbe ili metapodatke, koje se mogu koristiti za lociranje određenih dijelova podataka. Ako su ove ankete ugrađene na stranice, ova tehnika se može posmatrati kao poseban slučaj proučavanja DOM-a. Ove primedbe mogu takođe biti organizovane u sintaktički sloj, a zatim se skladište i upravlja zasebno sa web stranica. Omogućava strugačima da preuzmu šemu podataka, kao i komande sa ovog sloja pre nego što obriše stranice.

December 6, 2017