Back to Question Center
0

Semalt Review: Šta je to spletno struganje?

1 answers:

Web skraping je proces prikupljanja informacija sa Interneta. Međutim, podaci se prikupljaju u različite svrhe. Robot za ekstrakciju pomaže bržem i preciznijom procesu prikupljanja informacija sa Interneta. Dakle, web scrapers vam štedi mnogo vremena koje možete provesti u druge aktivnosti.

Primeri web skraćenja

Kao ilustracija o tome kako su korisni web roboti za skraćivanje, na primer, uzmite tim za prodaju. Da bi dobili dobre tragove, možda će morati da se pozabave. Ali kako da dobiju broj koga da zovu? Dobro je tražiti direktorijum za povlačenje brojeva. Da li znate koliko sati će biti potrošeno samo da biste dobili telefonske brojeve opipljivog broja potencijalnih kupaca? To može biti dugotrajno i frustrirajuće.

Ovde se koristi strugač za web. Možete ga programirati da izvuče određene informacije sa određene liste na webu. Možete izgraditi robot dexi.io da biste pretražili direktorij javnih kompanija koje se kotiraju na tržištu i izvlače kontakte kao što su telefonski brojevi i adrese e-pošte. Ovo je jednostavna ilustracija. Web skreperi se mogu primeniti na različite zadatke prikupljanja podataka.

Web lokacije za upoređivanje cena koriste i web robote za skraćivanje kako bi izvukli cijene različitih proizvoda kao što su pametni telefoni, hoteli, kreditne kartice i osiguranje samo da spominjem nekoliko. U stvari, neke lokacije za poređenje takođe skupljaju podatke sa drugih lokacija za upoređivanje. Drugim riječima, upoređivanje cijena je još jedan razlog za web struganje.

Da bi bili ispred vaših konkurenata, potrebno je imati pristup podacima koje ima samo mali broj ljudi. Zbog toga su neke kompanije izgradile hiljade robota koji traže retke ali korisne informacije U sportskim kladionicama, što više podataka imate od drugih bettora, to je bolje od vaših šansi.

U stvari, imati više informacija od vaših kladionica koje vam pružaju konkurentsku prednost nad njima. Na primjer, ako su zemlje A i B uskoro će imati fudbalski meč, a zemlja A je pobedila B u 80 posto svojih ukupnih susreta, većina betera će staviti svoj ulog na zemlju A. Ali ako je mjesto za utakmicu u zemlji B, a vi i samo nekoliko ostali bettori su saznali da A nikada ranije nije pobedio B u domu drugog, već ćete se kladiti na B, a činjenica da je većina betona otišla u korist zemlje A, čak će vam dati više novca ako pobjedite. To je jednostavna prednost imaju pristup više podataka od drugih. To vam ograničava rizik i povećava se tvoj profit.

Web skraping je takođe korisno istraživačko sredstvo

Istraživači koriste i web skrapere za svoje aktivnosti. Univerziteti, nevladine organizacije i vlade koriste internetsku struganje. Neki izvučeni podaci su od suštinskog značaja za neke namene kao što je praćenje stanja Zemlje, izgradnja robotskih automobila, pa čak i za AI pogone.

Kako je dexi.io napravio odličan alat za izvlačenje podataka koji je jednostavan za korištenje, možete započeti učenjem kako koristiti alat. Veoma je efikasan za prečišćavanje podataka, puzanje na webu i čišćenje weba. Dok mašine moraju da postoje podaci, dexi.io pomaže u obradi podataka na mašine.

Početak sada

U toku pokretanja prvog pretraživanja weba, trebalo bi koristiti izraze spoljne obrade podataka ili istraživanja podataka kako biste izbjegli dvosmislenost. Takođe morate razbiti inteligenciju iza algoritma i podataka na papiru. Najvažnije, pošto je ovo vaš prvi put, trebali bi biti spremni da ne uspijete, učite se od svojih grešaka i poboljšate. Što ste ranije počeli, to bolje.

Pokušajte besplatno

Možete se prijaviti i isprobati alat besplatno. Da bi ga stavio u najjednostavniji oblik, robot za skupljanje podataka obavlja zadatak koji će za nekoliko hiljada ljudi trajati nekoliko godina Source .

December 6, 2017