Back to Question Center
0

Koji je najbolji rejting Amazon-a?

1 answers:

Amazon je najveća globalna maloprodajna platforma na internetu, gde svaka stranica proizvoda ima svoj rang na stranici sa rezultatima pretrage. Amazon koristi različite algoritme rangiranja kako bi odredio zašto se ovaj ili drugi proizvod stavlja na određenu stranicu za pretragu. Jedan od najpoznatijih algoritama za rangiranje Amazon-a je Prodajni rang (Rang rejtinga) - corn storage moisture chart.

U ovom članku ćemo razmotriti kako funkcioniše Amazon Selling Rank. To će vam pružiti priliku da napravite efikasnu marketinšku kampanju i nadmašite svoje konkurente.

Pre nego što pređemo na suštinu amazonskog bestseller ranga, želeo bih da ukažem da Amazon ne otkriva tajnu kako se izračunava Najprovalniji rang. Zbog toga su sve informacije predstavljene u ovom kratkom postu zasnovane na mojim istraživanjima i iskustvu.

Kako radi Amazon prodajni rank?

Kada se skrolovate na strani Amazon proizvoda, možete pogledati odeljak "Detalji o proizvodu". Ovaj odeljak prikazuje Amazon Bestsellers Rank. Ovaj čin se ažurira na sat i povezan je sa brojem nedavnih prodaja proizvoda, u odnosu na ostale proizvode ove kategorije. Amazon Bestsellers Rank takođe uzima u obzir istorijske podatke o prodaji i različite faktore ponašanja.

Uopšteno govoreći, prvi čin znači da je proizvod nedavno prodao više od bilo kog drugog proizvoda u određenoj kategoriji.

Često je pogrešno shvatiti da se Amazon prodajni čin zasniva na prodaji, ali o broju i kvalitetu kritike ili ocjena. U stvarnosti, uzima se u obzir samo prodaja (sadašnja i nedavna). Zbog toga nema smisla da se generiše mnogo lažnih ili plaćenih kriterija oko vaše stranice proizvoda, posebno nakon poslednjeg ažuriranja Amazon algoritma prema kojem bi se svi neobično dobijeni pregledi trebali odmah ukloniti. Dakle, možemo reći da Amazon Bestsellers Rank pokazuje kako se određeni proizvod prodaje nedavno u poređenju sa drugim proizvodima unutar iste kategorije.


Još jedan uobičajeni mit koji ćemo razriješiti jeste da proizvodi nemaju neposredni uticaj na prodaju. Kao što sam već rekao, Amazon ažurira svoje algoritme na sat. Međutim, ponekad može prouzrokovati duži period između povećanja prodaje i poboljšanja rejtinga. Po pravilu, ovaj put nije više od 3 sata. Sve to računa je broj prodaje u odnosu na druge proizvode iz iste kategorije.

Štaviše, vredi napomenuti da porast prodaje ne mora nužno značiti poboljšanje rangiranja. To je verovatno jedno od najkontroverznijih pitanja o Amazon rangiranju. Amazon rang prodaje direktno zavisi od drugih proizvoda unutar kategorije. To znači da povećanje prodaje samo nije dovoljno za poboljšanje vašeg rangiranja. Značajno povećanje broja prodaje može vam donijeti Bestseller Rank. Trebalo bi da prodajete više od drugih trgovaca u vašoj kategoriji. Dakle, ako posmatrate porast prodaje unutar vaše niše i visoku potražnju za svojim proizvodima, to ne znači da ste najbolji prodavac u vašoj kategoriji. Takođe može pokazati da neki od vaših konkurenata počnu prodavati više.

December 6, 2017