Back to Question Center
0

Semalt objašnjava kako izvlačiti podatke od HTML stranica u PDF datoteku

1 answers:

U ovom članku ćemo vas voditi kroz proces izvlačenje podataka sa vaših HTML stranica i naučiti kako koristiti informacije za izgradnju PDF datoteke. Prvi korak je određivanje alata za programiranje i jezika koji ćete koristiti za zadatak. U tom slučaju, bolje je koristiti Mojolicious okvir Perl-a - trampoline roma.

Ovaj okvir podseća na Ruby on Rails iako ima dodatne mogućnosti koje bi mogle premašiti vaša očekivanja. Nećemo koristiti ovaj okvir za kreiranje nove web stranice, ali izvlačiti informacije sa već postojeće stranice. Mojolicious ima odlične funkcije za preuzimanje i obradu HTML stranica. Trebalo vam je 30 sekundi da instalirate ovu aplikaciju na vašu mašinu.

Metodologija

Prva faza: Važno je razumjeti metodologiju koju trebate koristiti prilikom pisanja aplikacija. U prvoj fazi od vas se očekuje da napišete malu ad-hoc skriptu nakon što dobijete opštu ideju o tome šta želite da uradite i jasno razumete svoj konačni cilj. Imajte na umu da ovaj linearni kod mora biti jednostavan bez ikakvih procedura ili potprograma.

Druga faza: Sada imate jasno razumevanje pravca koje treba da preduzmete i biblioteke za korišćenje. Vreme je da "podelimo i vladamo"! Ako imate akumulirane šifre koji logično rade iste stvari, podelite ih u podprograma. Prednost kodiranja kod podprograma je što možete izvršiti nekoliko promjena bez uticaja na druge kodove. Takođe će obezbediti bolju čitljivost.

Treća faza: Ova faza vam omogućava da kombinujete svoje kodove. Možete lako manipulirati kodnim delovima nakon što ste stekli relevantno iskustvo. Sada, možete preći sa proceduralnog kodiranja na objektno orijentisane, posebno ako koristite objektno orijentisan jezik. Svaka osoba koja koristi funkcionalni tip jezika može razdvojiti aplikacije na pakete i / ili 'interfejse'. Zašto morate da koristite ovaj pristup prilikom programiranja? To je zato što vam je potreban "prostor za disanje" posebno ako pišete sofisticiranu aplikaciju.

Algoritam

Nakon teorije, vreme je preći na trenutni program. Evo koraka koje trebate preduzeti prilikom implementacije web skrubbera:

  • Napravite URL listu članaka koje želite sakupiti;
  • Prekidajte preko liste i preuzmite ove URL adrese jedan za drugim;
  • Izvadite sadržaj HTML elementa;
  • Spremi rezultate u HTML datoteku;
  • sastavite pdf datoteku iz svojih datoteka kad ih sve spremite;

Sve je lako kao i ABC! Samo preuzmite program za web skrubere i bićete spremni za zadatak.

December 7, 2017