Back to Question Center
0

Semalt Expert na strunjujućim podacima na vebsajtu - dobri i loši boji

1 answers:

Veb očvršćavanje je dugo trajalo i smatra se korisnim za webmasteri, novinari, freelanceri, programeri, ne-programeri, marketinški istraživači, naučnici i stručnjaci za društvene medije. Postoje dve vrste bota: dobrih botova i loših botova. Dobri boji omogućavaju pretraživačima da indeksiraju web sadržaj i daju visoku prednost od strane stručnjaka na tržištu i digitalnih prodavaca. S druge strane, loši botovi su beskorisni i imaju za cilj oštetiti rangiranje pretraživača sajta. Zakonitost spletnog struganja zavisi od vrste bota koju ste koristili - online business systems portland oregon.

Na primjer, ako koristite loše botove koji sadrže sadržaj sa različitih web stranica u namjeri da ga nelegalno koriste, čišćenje weba može biti štetno. Ali, ako koristite dobre botove i izbegavate štetne aktivnosti uključujući napade odbijanja usluge, online prevare, konkurentne strategije za rukovanje podacima, krađe podataka, otmice naloga, neovlašćeno skeniranje ranjivosti, prevare u digitalnim reklamama i krađe intelektualnih svojstava, tada je procedura za skraćivanje weba dobra i korisna za rast vašeg poslovanja na Internetu.

Nažalost, većina freelancera i startupa vole loše botove jer su jeftini, moćni i sveobuhvatniji način prikupljanja podataka bez potrebe za partnerstvom. Velike kompanije, međutim, koriste pravne strune za svoje dobitke i ne žele da unište svoj reputaciju na Internet sa ilegalnim web skrapersima. Izgleda da generalna mišljenja o zakonitosti web skrapinga nisu bitna, jer je u proteklih nekoliko meseci postalo jasno da sistemi federalnog suda puknu sve više i više ilegalnih strategija za skraćivanje weba.

Web skraping je započeo kao ilegalni proces još 2000. godine, kada je korištenje bota i pauka na spletnim stranicama smatrano besmislenim..Nije bilo mnogo praksi koje su prilagođene da se ova procedura zaustavi na internetu do 2010. eBay je prvi put podneo preliminarne naloge protiv Bidder's Edge, tvrdeći da je korišćenje botova na veb sajtu prekršilo zakone Trespass to Chattels. Sud je ubrzo izdao naredbe zato što su se korisnici morali složiti sa odredbama i uslovima sajta, a veliki broj botova je deaktiviran jer bi mogli biti destruktivni za računarske mašine eBay. Tužba je uskoro rešena van suda, a eBay je zaustavio svima da koriste bote za web struganje, bez obzira na to što su dobri ili loši.

Turistička agencija je 2001. godine tužila konkurente koji su izvlačili svoj sadržaj sa web stranice pomoću štetnih pauka i loših botova. Sudije su ponovo preduzimale mjere protiv zločina i favorizovale žrtve, rekavši da i web struganje i korištenje botova mogu štetiti različitim online poslovnim subjektima.

Danas se za akademsku, privatnu i informatičku agregaciju mnogi ljudi oslanjaju na poštene postupke web skrapinga, a u tom pogledu je razvijen i veliki broj alata za web skraping . Sada zvaničnici kažu da nisu svi ovi alati pouzdani, ali oni koji dolaze u plaćenim ili premium verzijama su bolji od besplatnih web skrapera .

U 2016. godini Kongres je usvojio prvu zakonsku regulativu koja je usmjerila na loše botove i favorizovala dobre botove. Formiran je Better Online Sales Act (BOTS) Act koji je zabranio upotrebu ilegalnog softvera koji bi mogao da cilja na veb lokacije, oštećujući njihove rangove pretraživača i uništavajući svoje poslovanje. Postoje pitanja pravičnosti. Na primer, LinkedIn je potrošio puno novca na alate koji blokiraju ili eliminišu loše botove i podstiču dobre bote. Pošto su sudovi pokušavali da odluče o zakonitosti spletnog struganja, kompanije imaju svoje podatke ukradene.

December 7, 2017