Back to Question Center
0

Kako dominirati Amazon rezultatima pretrage?

1 answers:

Da biste dominirali Amazon rezultatima pretrage je jedan od najvećih snova online prodavaca. Rangiranje prve stranice može utvrditi da li smo prodali 30+ stavki dnevno ili 1 do 5 stavki dnevno. Postoji mnogo drugih razloga zašto je važno da dominiraju Amazon rezultati pretrage. Oni uključuju povećanje prodaje, Amazon kupuje kutiju, poboljšava svijest blagostanja i tako dalje.

Da biste dominirali Amazon rezultatima pretrage, morate nadmašiti svoje konkurente i napraviti pozitivnu sliku brenda. Morate znati neke zlatne pravila i neobične tehnike optimizacije da biste bili na TOPu. Štaviše, uvek bi trebalo da se zapitate "Šta Amazon želi i zašto?" I zadrži svoje potrebe i želje kupaca na umu. Nemojte pokušavati igrati ovaj sistem pošto ćete završiti sa izgubljenim rang listama.

U ovom članku ćemo razmotriti samo legitimne načine kako da gurnete svoje Amazonove proizvode do TOP rezultata pretrage. Pa, idemo dalje.

  • Prodati samo kvalitetne proizvode

Najprostija tajna Amazona uspešna

prodavnica je to što on prodaje samo vrijedne stvari i donosi stvarnu vrijednost svojim kupcima. Imajući u vidu potrebe potrošača i pružiti im najbolje iskustvo, zlatno pravilo je najboljih prodavaca Amazona. Zato morate osigurati da proizvodi koje prodaju ili planiraju da prodaju kvalitetno. Istraživači u Amazon-u trebaju imati najbolje iskustvo sa klijentima, jer je to najkritičniji algoritam u filtriranju najboljih proizvoda po najboljim cenama. Svake godine Amazon zarađuje milione dolara od kupovine kupovine na ovoj globalnoj trgovačkoj platformi. Zato klijenti kontrolišu tržišna pravila Amazon e-trgovine. Dakle, ako prodate nešto lošeg kvaliteta, primarna svrha Amazona je da uklonite svoje proizvode iz SERP-a. I konačno, trebali biste biti svjesni da ako prodajete proizvode slabije kvalitete, nijedan drugi faktor rangiranja neće raditi za vas.

  • Više prodaje

Više prodaje znači viši rang na stranici Amazon rezultata pretrage. Prema Amazon rangiranom algoritmu, svi proizvodi sa velikim obimom prodaje trebaju biti postavljeni na TOP jer će vjerovatno donijeti više prihoda Amazon-u. Rang prodaje Amazon služi kao pokazatelj primarnog zdravlja i igra istu ulogu kao PageRank u Google-u. Međutim, vredi napomenuti da rang prodaje ne odgovara uvek ključnim riječima korištenim u pretraživanjima. Ona zadržava samo obim prodaje proizvoda.

Treba da shvatite da je povećanje prodaje način razmišljanja, ali ne i krajnji cilj vašeg Amazon biznisa. Kao potencijalni kupac, trebalo bi da razmišljate dugoročno ovde i potražite mogućnosti za ciljani promet iz vanjskih izvora kao što su Google, Bing i društvene mreže, kao i druge e-trgovačke platforme. To će vam pomoći da rangirate više od najboljih konkurenata Source .

December 7, 2017