Back to Question Center
0

Kako postati lider na Amazon proizvodu za pretragu proizvoda?

1 answers:

Svakog dana milioni vaših potencijalnih kupaca obavljaju pretragu proizvoda na Amazon. Pitanje je kako učiniti vaše proizvode vidljivim za vaše ciljane kupce i učiniti ih da biraju vaš predlog među brojnim sličnim predlozima konkurentima na tržišnoj niši.

Amazon je veoma korisna platforma za online trgovce gde svi mogu podići milione dolara. Međutim, ovde kao u stvarnom životu, da postanete jedan od TOP prodavaca, morate uložiti svoje vrijeme, napore i novac u jačanje pozicija. Štaviše, uvek bi trebalo da pratite sve Amazon algoritam promene i novine.

U ovom članku ćemo razmotriti najnovije ažuriranje algoritama Amazon. To se desilo u oktobru 2016. godine i poznato kao dan kada je Amazon promenio uslove korišćenja. Ova ispravka izazvala je mnogo spekulacija i diskusija sa Amazon prodajom zajednice. Neki online trgovci izgubili su svoje pozicije i popularnost na Amazon SERP-u, dok su drugi dobili više šansi da povećaju svoju prodaju.

Dakle, prvo ćemo razmotriti kako je ažuriranje algoritama Amazon promenilo pravila Amazonove rangirane igre i koje su šanse da im se koristi?

Amazon proizvodi pretražuju promene uzrokovane TOS-om

Uzimajući u obzir istražene podatke pružene od strane Review Kick-a, analiziramo uticaj promjena uslova usluge na Amazon prodavce . Ovo istraživanje je pokazalo da je među oko 6.000 proizvoda samo 25% trgovaca izgubilo svoje kritike. Kategorije koje je značajno uticalo TOS uključuju kuhinju i trpezariju, elektroniku, zdravlje i ličnu negu, bebu, ljepotu itd.

To znači da su tržišne niše sa većim procentom konkurencije bile pogođene više od drugi. Prema statističkim podacima, proizvodi koji imaju znatan broj pregleda prije TOS promjene su imali tendenciju da izgube nešto veći procenat svojih kriterija. Treba napomenuti da nijedna od kategorija nije bila usmerena na uklanjanje. Izgubili smo neke proizvode zbog smanjenja rejtinga i smanjenja rejtinga..

Kao što se ispostavilo, većina Amazon prodavaca nije uticala. Samo oni koji su stvorili stotine hiljada pregleda među svojim proizvodima uticali su Amazon TOS. To znači da su ciljani proizvodi Amazon-a imali agresivne šiljke u pregledima proizvoda. Nedavno je bilo pravno napraviti nebrojeni broj pregleda oko Amazon proizvoda. Međutim, više nije strategija poboljšanja radnog ranga nakon poslednjeg ažuriranja algoritama Amazon.

Međutim, da li to znači da ne moramo voditi promocije ili raditi pod povećanjem brzine prodaje? Ova pitanja zahtevaju trenutni odgovor jer zadržavaju neke online trgovce da podržavaju efikasno pokušavanje promotivne i optimizacije taktike.

Da i ne

U svetlu poslednjeg ažuriranja algoritama Amazon, sledeća taktika optimizacije će nesumnjivo štetiti vašu reputaciju brenda i rang stranica.

Danas ne možete podsticati vaše klijente da kreiraju recenzije za vaše proizvode. Ne postoji način da se vaši klijenti pitaju za dobar pregled u zamjenu za poklon ili popust. Sve bi trebalo uraditi prirodno i organski. U suprotnom, sve vaše recenzije će biti uklonjene, a potom će vam svi napori biti izgubljeni. Osim toga, prodavci nisu u mogućnosti pratiti kupce koji primaju kupon kod, kako bi provjerili da li ostavljaju pregled ili ne.

Sva ova zabranjena djela služe za ograničavanje količine lažnih, plaćenih ili podsticanih kriterija. Međutim, i dalje je dozvoljeno da ohrabruju korisnike da napuste organske i iskrene kritike o njihovom iskustvu u kupovini Source .

December 7, 2017