Back to Question Center
0

Možete li mi reći kako se rangirati na Amazonu?

1 answers:

Hajde da se suočimo sa tim - preko 50% svih online pretraga proizvoda najpre dolazi sa Amazonom. Uzimajući u obzir da je već postao solidna referentna tačka za lavovski udio online kupaca, pitanje kako rangirati na Amazonu je sada definitivno vruće pitanje. I to čini još veći osećaj nego što možete da mislite, jednostavno zato što većina nas teži da posjetimo Amazon prije svega drugog, bar kada treba provjeriti cijene za određeni proizvod pre nego što posjetimo fizičku prodavnicu. Dakle, pitanje je - kako se rangirati na Amazonu i maksimalno iskoristiti svoje liste proizvoda. A najkraći odgovor ukazuje na primenu osnovnih SEO taktika posebno razvijenih kako bi prikazao listing proizvoda na Amazon koji se stvarno prodaje. Nadam se da će vam ovo kratko uputstvo pomoći da preživite pod prevelikim nadmetanjem nad najvećom online maloprodajnom sajtu u svijetu. Na kraju, da postanete vodeći prodavac u vašoj niši koji uvek vodi korak ispred najbližih protivnika na tržištu.

Kako rangirati više na Amazonu - SEO osnove

Sve o Amazon SERP-u

Poznavanje svih insa i outs iz SERP-a na Amazon može biti stvarno korisno za poboljšanje izloženosti listi proizvoda u online pretraživanju tamo. Zapravo, Amazon koristi dva glavna formata da prikazuje svoje stranice sa rezultatima proizvoda - bilo sa prikazom liste ili prikazivanjem u galeriji. Međutim, istovremeno, na Amazon SERP-u su prikazane i neke druge pozicije, svaka sa sopstvenim rezultatima pretraživanja kao i određenim tipovima oglasa.

  • Pregled lista - ima 15 rezultata proizvoda koji se odnose na sve odeljenja.
  • Galerija VIew - isporučuje svaku stranicu sa 24 prikazanih rezultata proizvoda na zahtev određenih odeljenja ili prilagođenih kategorija.
  • Filtrirna polja - prikazuju se sa leve strane web stranice (inače, bočne strane filtera). To znači da svaki deo, pa čak i najsitniji detalj vašeg proizvoda na Amazon-u bi trebalo da bude sve važniji za vašu optimizaciju.
  • Sponzorirana lista - prikazuje sponzorirane ponude prikazane u donjem polju SERP-ova. Najčešće su sponzorirani oglasi proizvoda optimizovani za Pay-Per-Click. Zbog toga oni imaju tendenciju da imaju umjerenu postavku ključnih riječi (baš kao što je Googleova lista rezultata pretrage ponekad pokazuje dodatne informacije zasnovane na AdWords oglasima).

Faktori rangiranja zasnovani na upitima na Amazonu

Glavna karakteristika upita su ključna za razumevanje kako se rangirati na Amazonu. To znači da s solidnim poznavanjem sledećih Amazonovih karakteristika upita lako možete učiniti da vaši proizvodi budu prikazani upravo ispred ciljne publike, pri čemu će mnogi potencijalni kupci biti razvijeni u stvarne. Evo tri glavna elementa vredna ispitivanja da biste dobili potpunu sliku Amazon SEO-a.

  • Ključne riječi - ključne riječi koje je korisnik popunio u traci za pretragu od strane Amazon-a u URL-u SERP-a na zahtev.
  • Čvor - poznat je po drugom najvažnijem faktoru upita koji označava određeni numerički broj (inače, odgovarajući ID), koji se direktno odnosi na kategorije proizvoda na Amazon.
  • Field Brand - označava polje za brend, što može biti korisno za procjenu i mjerenje vašeg proizvoda od najbližih konkurenata koji nude istu marku Source .
December 7, 2017