Back to Question Center
0

Objašnjeno je servisom strugača stranice Semalt

1 answers:

A funkcija je da kopira sadržaj sa vanjske web stranice i koristi je. Skeneri sajtova u suštini imaju iste funkcije kao i web pretraživači. Oba ova programa rade na indeksiranju sajtova. Međutim, važno je napomenuti da su web pretraživači odgovorni za pokrivanje celokupne web lokacije, ali glavni cilj stručnjaka sajta je usmeravanje ciljanih veb lokacija.

Programske svrhe da se ogledaju sadržaji sa druge internet stranice sa osnovnim ciljem stvaranja prihoda, često putem prodaje korisničkih podataka i reklama. Bez obzira na to, od ključnog je značaja da stručnjak za pružanje skraćenja postavlja servis za praćenje ciljne korisničke internet stranice i osigura da se postrojenje za skraćivanje uvek održava.

XML, CSV, HTML

Site skreperi mogu preuzeti bilo koji oblik podataka, čak i sa čitavih web stranica. Ova sposobnost u velikoj meri zavisi od specifikacija korisnika i samog programa. Nakon preuzimanja, softver potom sledi veze na drugi vanjski sadržaj za dalje preuzimanje. Softver može sačuvati preuzete tipove datoteka u različitim formatima kao što su HTML, CSV ili XML datoteke. Najpopularniji strugač stranice ima dodatnu mogućnost da korisniku omogući izvoz datoteka u kompatibilnu bazu podataka.

Skrining sadržaja

Ovo je ilegalna tehnika krađe originalnog sadržaja sa poznate ili legitimne web stranice i objavljivanje istog sadržaja na drugom vebsajtu bez dobijanja relevantnih dozvola od vlasnika sadržaja. Jedina namera je da ukradu ukradeni sadržaj kao originalan sadržaj, uz neuspeh pripisivanja vlasniku.

Struktura mesta ima brojne funkcije; najčešći su plagijati i krađa podataka. Osim toga, korisnicima omogućava da ugrađuju nabavljene podatke sa drugih web stranica. Veb stranica koja je sastavljena od oštetog sadržaja sa drugih web stranica poznata je kao stranica za strune .

Nekoliko scraper lokacija su domaćini širom svijeta. U prošlosti je od nekih od stranica za skraćenje traženo da povuku bilo koji materijal zaštićen autorskim pravima, ali umesto da ih povuku, samo nestaju ili prebacuju domene.

Primjeri skripera mjesta

World Wide Web uvijek povećava svoj kvalitet i veličinu podataka, što dovodi do potrebe za entuzijastima podataka da traže alternativne platforme za ekstrakciju podaci sa Interneta. Tehnološki napredak omogućio je razvoj različitih vrsta scrapera za sticanje podataka sa omiljene web stranice.

Postoje razni skuteri koji postoje u mreži danas. Neki od najboljih scrapera koji su na raspolaganju danas na tržištu uključuju Wget, Scraper, Web Content Extractor, Scrape Goat, Web Extender Chrome, Spinn3r, ParseHub, Fminer itd.

Ipak, postoje i drugi načini struganja stranica . Uključuju kreiranje pretraživača i prikazivanje odlomaka u nečijem SERPS-u, hvatanje stranice sa web stranice i preformulisanje za kreiranje personalizovanog web direktorijuma, dobijanje procesa sa jednog web sajta i prikazivanje istog na drugom Source .

December 22, 2017