Back to Question Center
0

Koji su načini povećanja prodaje Amazon UK?

1 answers:

Vlasnici Amazona počeli su ovaj posao kao online knjižara. Ove godine Amazon slavi 20 godina postojanja kao najveći internet prodavac. To je sjajan primjer kako strpljenje i naporan rad mogu pretvoriti mali lokalni posao u najistaknutijiju svjetsku poslovnu platformu.

Popularnost ove platforme raste kod prodavaca. Prema statističkim podacima, 88.000 dolara potrošeno je svakog minuta globalno na ovoj trgovačkoj platformi. Dakle, to je savršena prilika za prodavce da tamo razviju svoj posao i podstaknu ukupan prihod.

Međutim, nije tako lako kao i ranije, kako bi povećala prodaju na Amazon. Svakodnevno hiljade novih online trgovaca probaju svoju sreću na ovoj platformi, a potom se konkurencija povećava geometrijskom progresijom. Zbog toga postati vidljivi na ovoj platformi; morate znati neke nezgodne načine kako povećati svoju prodaju u Amazon UK i biti u stanju da ih pretvorite u praksu.

Ovaj članak je dizajniran tako da pokaže kako poboljšati svoj Amazon poslovni račun kako bi ga vidio potencijalnim kupcima iz cijelog svijeta. Zato ćemo razmotriti neke od ovih Amazon optimizacija trikova.

Praktične tehnike za povećanje prodaje na Amazon UK

 • Moć organskih pregleda ne može se potceniti. Oni su neophodni za promociju vašeg poslovanja jer korisnici stvaraju svoju odluku o kupovini na osnovu pregleda vaših proizvoda. Generalno, odluka kupca je proces odlučivanja potencijalnih kupaca u vezi sa prethodnim tržišnim transakcijama prilikom kupovine proizvoda ili usluge. Bolje ocene proizvoda koje imate, što ćete biti viši na Amazon rezultatima pretrage. Prema statističkim podacima, više od 88% kupaca proverava povratne informacije o proizvodu pre nego što ga kupi.

  Kao potencijalni online trgovac, morate razmisliti izvan očiglednog i potražiti izvanredne načine generisanja povratnih informacija. Na primjer, pronađite recenzije na vašim proizvodima koji uključuju multimediju. Sve recenzije sa slikama proizvoda ili video zapisima bez kutijice mogu biti korisne za poboljšanje svesnosti vašeg brenda. Možete ohrabriti vaše klijente da rade takve kreativne recenzije za popust ili poklon. Ako poznajete ljude na lokalnom nivou koji su uživali u vašem proizvodu, pitajte ih da ostavite pregled na stranici Amazon.

  Štaviše, možete koristiti različite programe povratnih informacija kako biste povećali obim podnesenih kriterija i pretvorili neutralne ili negativne povratne informacije u pozitivne.

  • Koristite od poklona

  Kao što sam ranije pomenuo, pozitivna povratna informacija može značajno uticati na rang vaše poslovne stranice na Amazon. Dakle, da biste generirali nove povratne informacije o kvalitetu, možete svojim kupcima ponuditi diskontne kodove u zamjenu za pregled. Kao rezultat toga, može odmah poboljšati vaš rang Amazon pretrage i pomoći vam da povećate svoju prodaju.

  Štaviše, dobra je ideja da redovno stvarate poklone. To će vam pomoći da kreirate pozitivnu sliku o vašem brendu i da napravite dobru volju. Ako korisnici ostanu da zadovolje kvalitet svojih proizvoda, verovatnije će vam doći sledeći put Source .

December 22, 2017