Back to Question Center
0

Web Skraping Tutorial iz Semalt Expert za korisnike koji nisu profesionalci

1 answers:

Danas je internet postao izvor broj jedan u kojem većina menadžera i web tražitelji traže podatke koji im trebaju. Veb je ogromna platforma, a ljudi trebaju koristiti odgovarajuće alate da bi izvukli sve informacije koje žele. Jedna od najvažnijih stvari je da se sazna kako pronaći prave skupove podataka. Na primjer, oni bi možda trebali sječiti skup podataka o pivskom pivu i biti u mogućnosti analizirati rezultate kasnije.

Međutim, prvo, korisnici moraju znati kako započinju sopstvene projekte. Ako žele, mogu da izvuku skup podataka o pivskom pivu sa web stranice pomoću Pythona.

Skraćenje weba: Efektivna alatka za izvlačenje

Web skraćenje može pomoći pretraživačima da automatski pronađu niz podataka sa različitih web stranica preko mreže. To je veoma efikasno sredstvo koje može dati određene rezultate u roku od nekoliko minuta. Danas mnogi menadžeri prodaje koriste ovaj alat za izdvajanje cijena, liste proizvoda i još mnogo toga. Na primjer, korisnici su mogli kodirati web skrepera da im daju listu proizvoda za koje su zainteresovani, kao i njihov rejting sa web stranice e-trgovine. Zapravo, skraćivanje web stranice je efikasan način prikupljanja podataka koji su vam potrebni i poboljšanje kvaliteta ponuđenih proizvoda ili usluga.

Malo planiranja

Web pretraživači koji žele da izgrade logiku za strugač koji koriste koriste sopstvene planove. Prvo, oni moraju da odluče koje vrste informacija žele da okupljaju sa ove ili onog veb sajta. Na primjer, možda bi želeli izvući stranice koje sadrže informacije o pivskim zanatima. I to nije veliki problem jer postoji dosta veb stranica koje pružaju ove informacije.

Proverite HTML kod

Ako žele da njihovi strugači pronađu sve informacije o pivskim zanatima, moraju pogledati poseban kod (HTML) web stranica. Moraju imati na umu da većina web pregledača nudi način otkrivanja HTML izvornog koda web stranice samo jednim klikom. Na primjer, u Google Chrome-u, pretraživači weba mogu kliknuti desnim klikom na neki element na određenoj web lokaciji, a zatim kliknite na 'Pregledati' da biste videli HTML kod.

Baze podataka o pivima i pivarijama

Baza podataka pivare je prilično jednostavna stvar. Web pretraživači jednostavno moraju izabrati sve relevantne stupce na skupu podataka, ukloniti sve duplikate i zatim ih resetovati. Ako resetujete indeks, kreirajte poseban identifikator za svaku pivaru. Oni će im trebati ovaj identifikator prilikom kreiranja skupa podataka za pivo, jer na ovaj način imaju priliku povezati svako pivo sa određenim ID-om pivare. Takođe, mogu napraviti skup podataka za pivo i zameniti sve ponovljene podatke o pivarijama, kao što su imena i lokacije. Onda mogu da svaku pivaru podudaraju sa određenom vrstom piva.

Koristite varijable, kao što su Grad i država

Kroz skup podataka za pivare, oni mogu napraviti kolone za lokaciju pivare, kao što su grad i država u kojoj se nalazi svaka pivara. Oni mogu da razdvoje ove dve varijable koristeći funkciju splita Source .

December 22, 2017