Back to Question Center
0

Šta je Website Struganje? 5 Metode iz Semalt-a za sprečavanje ilegalnog branja web stranica

1 answers:

Web skraping, poznat i kao web berba, ekstrakcija, je tehnologija koja pomaže u organizovanju i ekstrakciji podataka sa jedne ili više web stranica. Možete transformisati različite URL-ove i koristiti ih u obliku CSS, JSON, REGEX i XPATH datoteka. Dakle, web skraping je složen proces prikupljanja informacija automatski iz mreže. Sadašnji programi i rešenja za web skraćenje variraju od ad-hoc do potpuno automatizovanih sistema koji mogu da konvertuju čitave veb stranice ili blogove u korisne i dobro strukturirane informacije.

Postupci za sprečavanje ilegalnog otvaranja veb stranica:

Webmaster može koristiti različite mere kako bi usporio ili zaustavio štetne botove. Najkorisnije metode opisane su u nastavku:

1. Blokirajte IP adresu:

Trebali biste blokirati spamere IP adresu ručno ili sa nekim pouzdanim alatima.

2. Onemogućite API-ove web usluga:

Dobro je onemogućiti API veb servisnih usluga koje mogu izložiti sistemi. Bote koje koriste nizove agenta mogu se blokirati pomoću ove tehnike bez problema.

3. Pratite web promet:

Važno je da svi nadamo da pratimo web saobraćaj, kao i kvalitet. Ako niste koristili usluge SEO i još uvek primate veliki broj prikaza, možda vam je pogodio botov promet.

4. Koristite captcha:

Morate koristiti captcha obrasce da biste se rešili loših botova i skripera web stranice . Najčešće, bots ne mogu da otkriju tekst napisan u captcha i nisu u mogućnosti da odgovore takvim izazovima. Na ovaj način, možete dobiti samo ljudski saobraćaj i osloboditi se bota.

5. Komercijalne anti-bot usluge:

Veliki broj kompanija nudi antivirusne i anti-bot programe. Oni takođe imaju niz antisrpskih usluga za webmastere, blogere, programere i programere. Možete iskoristiti bilo koju od ovih usluga kako biste se oslobodili ilegalnog spletnog struganja.

Dva različita načina korištenja web skripera na mreži:

Sa web skraćenicom, možete jednostavno napraviti sitemapove i navigirati na web lokaciji kako biste izvadili značajne podatke za sebe.

1. Proizvodi i cijene proizvoda:

Dokazano je da optimizacija cena može pomoći u poboljšanju bruto marže profita od deset do dvadeset posto. Jednom kada će proizvodi i cene biti očišćeni, biće vam lakše da znate kako da povećate svoje poslovanje na mreži i kako da prodate maksimalan broj proizvoda i usluga. Ovaj metod se široko koristi od strane turističkih veb lokacija, kompanija za elektronsku trgovinu i drugih sličnih on-line kompanija.

2. Pratite svoje prisustvo na mreži lako:

To je važan i važan aspekt veb-struganja gde se poslovni profili i pregledi sajtova. Koristi se za proveru performansi određenog proizvoda ili usluge, reakcije i ponašanja korisnika, kao i budućnost poslovanja. Ova web strategija za skraćenje može pomoći u izradi lista i tabela zasnovanih na pregledima korisnika i poslovnoj analizi Source .

December 22, 2017