Back to Question Center
0

Semalt - Super vodič o tome kako izvući Amazonove detalje o proizvodu Koristeći Python

1 answers:

Struganje velikih seta podataka sa web lokacija kao što je Amazon nije tako lako. Sajtovi mogu dozvoliti samo da pristupite 400 web stranica po kategoriji. Amazon i druge velike e-commerce web stranice koriste ASIN, ključnu reč koju koriste veb lokacije e-trgovine da bi se pratio broj proizvoda u bazi podataka.

U ovom postu ćete naučiti kako napraviti strugač proizvoda koji će se kasnije koristiti za izvlačenje opisa proizvoda i cijene detalja na Amazon. Za početnike, Python je namenski programski jezik koji naglašava čitljivost skripti. Evo načina kako koristiti svoj strugač za proizvod.

Proizvodi za nadgledanje na Amazonu

Web skraping se široko koristi u izvlačenju velikih seta podataka sa web stranica e-trgovine. Sa proizvodnjom strugača možete lako otkriti dostupnost zaliha, ocjene korisnika i promjene cijena.

Analiziranje načina prodaje proizvoda na Amazonu

Veb izvlačenje podataka podrazumeva izvlačenje korisnih podataka sa lokacija. Da biste preživjeli čvrstu konkurenciju na finansijskim tržištima, morate pratiti performanse svojih konkurenata. Tokom proteklih nekoliko godina skraćenice sajtova sa e-commerce lokacija bile su dosadne i teške aktivnosti. Zahvaljujući Python-u, skraćivanje ovih stranica je olakšano.

Strugač za proizvod lako otkriva podatke iz Amazon naglašavajući ASIN. Izvršeni podaci koriste finansijski marketingi da analiziraju kako se proizvodi prodaju na Amazon. Strugeri se koriste u različite svrhe. Evo i drugih upotreba strugača proizvoda.

 • Analiziranje rejtinga i kritike proizvoda Amazon
 • Ispitivanje proizvoda API-a za oglašavanje
 • Analiziranje pariteta i transparentnosti
 • Zašto Python?

  Python se preporučuje kada se radi o ekstrakciji i analizi fajlova sa dinamičnih web lokacija kao što je Amazon. Međutim, pre nego što iskopirate detaljnije informacije o tome kako da preuzmete podatke sa veb lokacija e-trgovine, razmotrimo detalje koji se mogu izvući sa ovih lokacija. Ovde je lista sa istaknutim listom koja ističe skupove podataka koje se mogu dobiti pomoću strugača proizvoda.

 • )

  Zahtevi Python paketa

  U ovom postu, centralna tema koristi Python za preuzimanje i razmatranje HTML-a. Preuzimanje podataka pomoću Pythona je kao klik desnim tasterom miša na element. To je jednostavno. Preuzmite HTML sa omiljene web stranice i identifikujte sve XPath ciljane komponente kao što su cena i opis proizvoda.

  Python kod

  Imate li ime šifre za korištenje? Ako jeste, idemo. Jednostavno otkucajte ime vašeg koda na komandnoj liniji. Nakon što dobijete kôd, modifikujte ga sopstvenim ASIN-om. JSON izlazna datoteka (podaci. json) koji će sadržavati sve liste podataka ASIN-a.

  Politike i uslovi regulišu veb lokacije e-trgovine. Prilikom čišćenja, izbjegavajte kršenje planova web stranice kako biste izbjegli blacklisting. Sajtovi e-trgovine ograničavaju korisnike da pristupaju više od 400 stranica po kategoriji. Sa Python-ovim proizvodom strugačem možete jednostavno pratiti proizvode za ocjenjivanje i knjigovodstvenu odgovornost Source .

  December 22, 2017