Back to Question Center
0

Šta treba imati na umu dok gradimo relevantne povratne linkove za vrhunski SEO?

1 answers:

Nema potrebe da kažete da izgradnja relevantnih povratnih linkova za SEO na pravi način ima neke skrivene stvari koje treba imati na umu svaki webmastar početnika i vlasnik sajta. To je tačno, uglavnom zato što ceo proces stvaranja čisto relevantnih povratnih linkova koji nikada neće povrijediti vaš rang ima mnogo koraka i strana. I previše često zadržavajući se od zbacivanja, pokazuje da je mnogo izazovniji nego što većina nas može da razmišlja. Zato ću Vam pokazati neke od najčešćih zamki u vezi s kvalitetnim povezivanjem. Znajte šta treba izbegavati po svaku cijenu - ili barem popraviti odmah nakon što ih otkrijete na vašoj web stranici ili blogu. Mislim, bilo koja od sljedećih grešaka može lako pretvoriti čak i vaše najbolje relevantne povratne linkove u beskoristan komad junk-u skoro za kratko vrijeme. Štaviše, kada su u pitanju ekstremi, samo jedna "toksična" veza može nepovratno uticati na dugotrajne performanse SEO-a na duži rok.

Očigledne greške

Bolje da imate kratki pogled ovde. Nemojte preskočiti ove očigledne greške - samo se zapitajte da li zaista imate sve što postoji, a vaša web stranica ili blog nikada neće biti povezani sa:

  • bilo koje web stranice ili blogove sa lošim ili čak sumnjivim reputacijama (da ne spominjem one koji su već zabranjeni u Googleovom indeksu);
  • irelevantni nišni izvori, ili bilo koja mesta koja imaju veze sa najsmrtonosnijim industrijama, kao što su preljuba, kockanje ili ljekarna;
  • izvori nezavisnih proizvođača koji izgledaju baš kao standardne web stranice, blogovi ili forumi, ali imaju tone naizgled relevantnih povratnih linkova u svojim profilima povezivanja, ili nudeći ih za prodaju i / ili razmjenu.

Sve bi trebalo da bude samoobjašnjivo tamo gde se prijavljujete za bilo koju od upravo pomenutih opcija koje će vam najvjerovatnije dovesti do štete na trenutnoj rang listi pretraživanja, umjesto da uživate u merljivom poboljšanju vaše strategije u SEO na skali. Jednom kada smo učinili očigledne stvari besprekorno jasnim, u nastavku, pokazaću nekoliko najverovatnijih i još uvek često potcenjenih grešaka. Kada je u pitanju izgradnja relevantnih linkova, ovdje je ono što obično ubija igru:

  • Pogrešan tekst sidra

i nemojte ih koristiti na metak u mraku. Ja preporučujem da se uđete dublje u temu, jer samo solidna komercijalna sidra koja izgledaju prirodno mogu stvarno povećati vaše konverzije. Ružna istina je u tome što potpuno pogrešno ili čak neispravno sidro za tekst može vam pretvoriti savršeno fino i relevantno povratne veze u stvarnom razlozu rangiranja ili čak ručnoj kazni.

  • Nepravilna upotreba DoFollow / NoFollow Atributi

Kao i prethodni, detaljnija studija. Naravno, samo DoFollow povratne linije mogu ustvari zadovoljiti potrebe SEO na skali. Istovremeno - ako manipulišete ili malo prevladate sa njima - sve će najverovatnije završiti sa jednako teškim posljedicama.

  • Nepovoljno strme širenje

Da se suočimo sa tim - čak i ako imate srećnu pobedu otkrivanjem puno dobrih i pouzdanih izvora vrednih veza sa, nikad ne bi trebalo da se zezaš - samo da koristite sve nove mogućnosti u roku od nekoliko sati ili preko noći. I bilo kakvo oštro povećanje - bilo u vezi sa kvalitetom ili količinom veze - definitivno nije stvar sa kojom treba pohvaliti. Zapamtite, izgradnja relevantnih veza koje će trajno služiti svojim najboljim performansama u SEO - sve je u ravnoteži Source . Nikad ne oklevajte da se pitate još jednom: Da li sve izgleda potpuno prirodno? Da li ste proveli dovoljno vremena za odabir pravih izvora? Da li ste sigurni da je sve o povratnim linijama na mestu i učinjeno samo za jasnu svrhu?
Pitanja i odgovori

December 22, 2017