Back to Question Center
0

Semalt: Šta je sadržaj struganja? 4 Vrste web sadržaja koji se skrađuju na mreži

1 answers:

Sadržaj struganja je dupliranje sadržaja veb sajta ručno ili kroz niz alati. Većina webmastera i blogera štiti njihov sadržaj prema zakonima o autorskim pravima, a objavljivanje ukradenih informacija kao originalnog je ozbiljan zločin!

Nažalost, web sadržaj uglavnom je ošišan zbog sumnjivih i nezakonitih razloga kao što su industrijska špijunaža, plagijat i krađa podataka. Međutim, legitimne i autentične svrhe očitavanja sadržaja su unos podataka, upravljanje sadržajem, migracija podataka, konkurentna inteligencija, upravljanje reputacijom ili analiza poslovanja.

Četiri različite vrste sadržaja koji su oštetili na internetu:

Neki webmasteri i blogeri koriste sadržaj sa uglednih sajtova i blogova, s obzirom da je povećanje obima stranica na njihovim sajtovima dobro za pretragu rangiranje motora. U stvari, svaki sadržaj je podložan stručenju, ali su četiri glavne vrste oštetih sadržaja pomenute u nastavku.

1. Digitalni izdavači i direktorijumi:

Digitalni izdavači i online direktorijumi često su ciljani od strane programera i programera, koji imaju za cilj da skrivaju sadržaj sa ovih platformi za svoje privatne blogove. Yell. com je takav primer. Ovaj multinacionalni internet provajder i onlajn direktorij ostvarili su ogroman uspeh u posljednjih nekoliko mjeseci. Puno sadržaja na ovoj stranici je oštetilo, a spamera uvek traže načine za čišćenje više svojih stranica. Slično tome, Manta je poznata web stranica na kojoj se preko 20 miliona brendova registruje za marketing. Nažalost, većina njegovog sadržaja je ošišana, a veliki broj bota se koristi u tu svrhu.

2. Nekretnina:

Nekoliko godina, agencije za nekretnine su napadnute od strane skenera za sadržaj, a oporavak ih je koštao više od 10 miliona dolara.

3. Putovanje:

Izgleda da je sadržaj skoro svih putnih portala ukinut. Ove kompanije ne samo da pružaju informacije o najboljim destinacijama u svijetu, već i pružaju putne usluge svojim kupcima. Putna mesta su laka meta skraćenica sadržaja. Neke od vodećih online agencija koje su u opasnosti su Kajak, TripAdvisor, Priceline, Trivago, Expedia i Hipmunk. Oni su izgradili meta-pretragu multibilionskih dolara, a njihov sadržaj se često iskopa i ponovo koristi na malim web stranicama i blogovima.

4. E-trgovina:

Tačno je da se sadržaj e-trgovine ne može lakše oštetiti, ali veb lokacije kao što su eBay i Amazon još uvek su skučene za opis cene i proizvodnje Source .

December 22, 2017