Back to Question Center
0

Šta čini uspešnu strategiju backlink-a?

1 answers:

Kada je reč o samom procesu optimizacije pretraživača (SEO), profil organske veze je među glavnim faktorima rangiranja koji Google koristi da odredi poziciju svake stranice na ljestvici u SERP-u. Zato je pokretanje odgovarajuće strategije pozadinske veze u korelaciji sa stvarnim napretkom u boljoj online promociji više od bilo kojeg drugog rangirajućeg faktora. Imajući u vidu da postoji više od 200 činilaca rangiranja koje zvanično objavljuje svetski pretraživački gigant za sada, ta izjava o istaknutoj važnosti kvalitetnih povratnih linija je prilično hrabra, zar ne? Naravno, postizanje previše brze i jednostavne strategije pozadinskog povezivanja bi bilo više nego vjerovatno da će vam dati nisko-kvalitetne veze. To znači da će glavni pretraživači (kao što je Google sam, kao i Yahoo ili Bing) izvući svoju web stranicu ili blog na listu SERP-ova. Ali šta čini uspešnu strategiju izgradnje veze? Verujem da se svaka strategija backlink-a lako može pretvoriti u zaista uspešnu, koristeći moć vašeg zarađenog medija.

backlink strategy

Desno usmeravanje

Nema potrebe da se kaže s aspekta izgradnje veze, ne bi svi sajtovi ili blogovi bili jednaki da daju snažan signal za rangiranje pretraživači. Zbog toga većina svih želi da poveže više sa izvorima koji imaju jak rezultat u autoritetu stranica, ovlašćenju domena i PageRank-u. Dakle, kako osigurati da vaša strategija backlink-a bude dovoljno razumna da se kladite na odgovarajuće izvore za dolazeće veze? Stvarajući ga uvek važećim i ažuriranim sa pravim ciljanjem. Među ostalim medijskim bazama podataka, preporučujem Cision-u da se bavi samo renomiranim sajtovima koji se odnose na vašu industriju ili tržišnu nišu. Na taj način ćete moći filtrirati svakog potencijalnog kandidata za dolazne veze po različitim kriterijumima o kompaniji, njegovim web stranicama, veličini publike, aktuelnim nagradama, svjedočenjima itd.

Izgraditi povjerenje

Da li ste znali da izgradnja strategije povratne veze oko pravih utjecača u vašoj industriji ili tržišnoj niši može pomoći u izgradnji snažnog povjerenja? Postavljanjem na jednostavan engleski, vaši potencijalni kupci će verovatnije prerasti u stvarne kupce, kada se vaša veb lokacija pomene ili poveže od pouzdanog i autoritativnog izvora treće strane. Štaviše, ovaj "zasluženi" medij je mnogo moćniji od bilo kojeg plaćenog medijskog pokrivanja. Samo uzmi ga zdravo za gotovo - pouzdani mediji su među osnovnim elementima koji imaju najjači uticaj na vašu ciljnu publiku sa još nerazvijenim odlukama o kupovini.

backlinks profile

Zaradite medije

Rad na zaradama nije toliko zastrašujući kao što mislite. U stvari, ne bi bilo nikakvih tradicionalnih napornih potreba za medijskim pokrivanjem, barem da bi se napravila uspješna strategija povratne veze. Sve što vam treba ovde je imati pristup i sposobnost da odgovorite na zarađene medijske mogućnosti, koje se najčešće postavljaju od strane novinara. Na taj način preporučujem da koristite online alate kao što je HARO ("Help a Reporter Out"), kao i ProfNet - nalazio sam ih oboje pogodno za moj nedavno lansiran blog i nekoliko projekata zasnovanih na e-trgovini. Samo se prijavite na ove stranice i postanite autoritet u svojoj industriji ili tržišnoj niši - dobijate dnevne zahtjeve od najviših utjecača koji traže stručnjake da budu saslušani ili uključeni u svoje najsvećije popularne priče i primaju neke dodatne linije PageRank linkova za to Source .

December 22, 2017