Back to Question Center
0

Šta čini uspešnu strategiju backlink-a?

1 answers:

Kada je reč o samom procesu optimizacije pretraživača (SEO), profil organske veze je među glavnim faktorima rangiranja koji Google koristi da odredi poziciju svake stranice na ljestvici u SERP-u. Zato je pokretanje odgovarajuće strategije pozadinske veze u korelaciji sa stvarnim napretkom u boljoj online promociji više od bilo kojeg drugog rangirajućeg faktora. Imajući u vidu da postoji više od 200 činilaca rangiranja koje zvanično objavljuje svetski pretraživački gigant za sada, ta izjava o istaknutoj važnosti kvalitetnih povratnih linija je prilično hrabra, zar ne? Naravno, postizanje previše brze i jednostavne strategije pozadinskog povezivanja bi bilo više nego vjerovatno da će vam dati nisko-kvalitetne veze. To znači da će glavni pretraživači (kao što je Google sam, kao i Yahoo ili Bing) izvući svoju web stranicu ili blog na listu SERP-ova. Ali šta čini uspešnu strategiju izgradnje veze? Verujem da se svaka strategija backlink-a lako može pretvoriti u zaista uspešnu, koristeći moć vašeg zarađenog medija.

backlink strategy

Desno usmeravanje

Nema potrebe da se kaže s aspekta izgradnje veze, ne bi svi sajtovi ili blogovi bili jednaki da daju snažan signal za rangiranje pretraživači - settle my debt myself. Zbog toga većina svih želi da poveže više sa izvorima koji imaju jak rezultat u autoritetu stranica, ovlašćenju domena i PageRank-u. Dakle, kako osigurati da vaša strategija backlink-a bude dovoljno razumna da se kladite na odgovarajuće izvore za dolazeće veze? Stvarajući ga uvek važećim i ažuriranim sa pravim ciljanjem. Među ostalim medijskim bazama podataka, preporučujem Cision-u da se bavi samo renomiranim sajtovima koji se odnose na vašu industriju ili tržišnu nišu. Na taj način ćete moći filtrirati svakog potencijalnog kandidata za dolazne veze po različitim kriterijumima o kompaniji, njegovim web stranicama, veličini publike, aktuelnim nagradama, svjedočenjima itd.

Izgraditi povjerenje

Da li ste znali da izgradnja strategije povratne veze oko pravih utjecača u vašoj industriji ili tržišnoj niši može pomoći u izgradnji snažnog povjerenja? Postavljanjem na jednostavan engleski, vaši potencijalni kupci će verovatnije prerasti u stvarne kupce, kada se vaša veb lokacija pomene ili poveže od pouzdanog i autoritativnog izvora treće strane. Štaviše, ovaj "zasluženi" medij je mnogo moćniji od bilo kojeg plaćenog medijskog pokrivanja. Samo uzmi ga zdravo za gotovo - pouzdani mediji su među osnovnim elementima koji imaju najjači uticaj na vašu ciljnu publiku sa još nerazvijenim odlukama o kupovini.

backlinks profile

Zaradite medije

Rad na zaradama nije toliko zastrašujući kao što mislite. U stvari, ne bi bilo nikakvih tradicionalnih napornih potreba za medijskim pokrivanjem, barem da bi se napravila uspješna strategija povratne veze. Sve što vam treba ovde je imati pristup i sposobnost da odgovorite na zarađene medijske mogućnosti, koje se najčešće postavljaju od strane novinara. Na taj način preporučujem da koristite online alate kao što je HARO ("Help a Reporter Out"), kao i ProfNet - nalazio sam ih oboje pogodno za moj nedavno lansiran blog i nekoliko projekata zasnovanih na e-trgovini. Samo se prijavite na ove stranice i postanite autoritet u svojoj industriji ili tržišnoj niši - dobijate dnevne zahtjeve od najviših utjecača koji traže stručnjake da budu saslušani ili uključeni u svoje najsvećije popularne priče i primaju neke dodatne linije PageRank linkova za to.

December 22, 2017