Back to Question Center
0

Expert Semalt Islamabad opisuje deset najboljih bota o kojima biste trebali znati

1 answers:

Botneti i botovi su povezani sa hakeri i kiberkriminalima koji kradu podatke, brojeve kreditnih kartica i identitete korisnika na internetu. Bots često služe i za pozitivne svrhe, a odvajanje loših botova od dobrih botova može uticati na to kako ćete zaštititi svoju web lokaciju i osigurati da dobije kvalitetan saobraćaj od pretraživača . Skoro svi dobri boji su pretraživači koji su poslali Google, Bing i Yahoo kako bi indeksirali sadržaj za društvene mreže i njihove rezultate pretraživanja - south american holidays from australia. Ako želite dobre botove da posete vašu web lokaciju, trebalo bi da znate sve o njima. Definitivno će vam donijeti više profita i uspjeha, a njihovo zatvaranje može uništiti rangiranje vašeg sajta na internetu. Istovremeno, obratite pažnju na isključivanje loših botova.

Michael Brown, vrhunski stručnjak iz Semalt , govori o deset najboljih bota koje trebate znati.

1. Googlebot

To je Google-ovi pretraživački bajt i često se smatra pajkom. Googlebot koristi algoritamski postupak i određuje koji su vebsajtovi i blogovi spremni za pajkanje. Ona se na svakoj lokaciji pojedinačno zasniva na osnovu njegovog izgleda i kvaliteta teksta. Postupak Googlebot-a za pretraživanje je označen sa popisom URL-ova veb stranica koje su generisane drugim procedurama puzanja i dopunjene su s Sitemap-ovim podatcima koje pružaju webmasteri. Pametno otkriva linkove poput HREF i SRC na web stranicama i dodaje ih na svoju listu stranica za indeksiranje.

2. Baiduspider

Baiduspider je robot poznatog kineskog pretraživača, Baidu kineskog. Ovo je vodeći pretraživač u Kini za audio fajlove, slike i blogove.

3. MSN Bot / Bingbot

Ovaj robot ili bot bot koji se puzao na vebu koristi Microsoft i prikuplja informacije sa veb lokacija kako bi napravio indeks pretraživanja za Bing pretraživač.

4. Yandex Bot

Yandex bot je Yandex bot ili pretraživač pretraživača..Yandex je poznata ruska kompanija koja posluje kao jedan od najboljih i najvećih pretraživača u Rusiji sa više od šezdeset posto tržišnih dionica u ovoj zemlji. Yandex je rangiran kao peti najbolji pretraživač na svijetu i ima više od 130 miliona pretraživanja svakog dana od septembra 2017. godine i više od 23 miliona posetilaca.

5. Soso Spider

Soso.com je još jedan kineski pretraživač. To je vlasništvo Tencent Holdings Limited, kompanije poznate po kreiranju QQ-a. Od 2015. godine, Soso je rangiran kao 35. najbolja i najposećenija lokacija na svijetu i 12. najbolja web stranica Kine, a rang je ažuriran od strane Alexa. Soso dnevno dobija više od 21.063.490 pregleda stranica.

6. Exabot

Exabot je poznati web pretraživač Francuske, koji je osnovao Dassault Systèmes 2000. godine. Ovaj pionir pretraživača stoji iza različitih mega-budžetskih tehnoloških projekata. ExaLead nam pruža tačne i korisne informacije sa Interneta.

7. Sogou Spider

Sogou.com je još jedan kineski pretraživač, koji je osnovan u avgustu 2010. godine. Trenutno, njegov rang je 121 u Alexa Internet rangiranju. Sogou nam daje indeks više od deset milijardi web stranica.

8. Google Plus Share

Google Plus omogućuje nam dijeljenje preporuka sa našim prijateljima, članovima porodice i drugim ljudima u svijetu putem Google pretrage. Njeno dugme pomaže inicijalizaciji Google-ovih sposobnosti deljenja i pruža nam načine da našim posjetiteljima damo nešto da se čudimo.

9. Facebook Eksterni Hit

Facebook omogućava ljudima da šalju veze korisnog i informativnog sadržaja svojim prijateljima na društvenim medijima. Njegov sistem funkcioniše kroz privremeni prikaz slika i detalji se pružaju o web sadržaju, kao što su naslove stranica, URL-ovi, video zapisi i slike. Facebook sistem može lako preuzeti podatke kada korisnik obezbedi veze.

10. Google Feedfetcher

Google ga koristi za hvatanje Atoma i RSS feedova kada ih ljudi dodaju na Google Reader i Google stranice. Feedfetcher okuplja i osvežava korisničke zapise i ne puzi ih u Bing pretraživanjima i drugim uslugama Google-a.

November 30, 2017