Back to Question Center
0

Pročitajte Semalt Savete i ne dozvolite da Bot kontroliše vaš računar!

1 answers:

Jason Adler, Semalt Menadžer uspeha kupaca, kaže da su bot-napadi najkomplikovaniji i poznati tipovi sajber kriminala ovih dana. Omogućavaju hakersima i spamerima da preuzmu kontrolu nad vašim računarskim uređajima i pretvoriti ih u zombi računare u kratkom roku. Zombi računari potom vrše razne funkcije i deluju kao moćni botneti za izvršenje nekoliko vrsta online zločina i prevara, širenje virusa i generisanje spama .

Šta je Bot

Bots su vrsta malvera koji omogućava napadačima da kontrolišu i inficiraju vaš računar ili mobilni uređaj. Takođe se nazivaju web roboti i deo su mreže sa puno zaraženih mašina. Ova mreža zaraženih mašina ima pristup od stotina do hiljada računara ili mobilnih uređaja širom svijeta. Kako botovi zaraze računare i mobilne uređaje, botmaster je uvek iza svih ovih infekcija. Cyber ​​kriminalci imaju za cilj da ometaju vaše online aktivnosti i ukradu vaše podatke. Često se nazivaju božićima ili botmaličarima.

Neki od botneta mogu imati nekoliko kompromitovanih uređaja, dok drugi imaju od desetine do hiljada zombi računara na raspolaganju. Razni računari su zaraženi svakog dana, a korisnici ne izražavaju nikakvu zabrinutost, što znači da nemaju ideju da li je njihova mašina sigurna ili ne.

Jedan bot ili grupa botova (poznatih i kao botneti) može usporiti vaš računar ili mobilni uređaj, prikazati misteriozne i čudne poruke i srušiti vašu mašinu za kratko vrijeme.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Kako funkcionišu botneti

Bots se mogu sakrivati ​​na vašem računaru na mnogo načina. Često se šire putem interneta putem pretraživača . Neke od njih se prenose sa zaraženih računarskih uređaja na neinficirane mašine.Boteti i botovi brzo zarađuju velikom broju mašina i prijavljuju majstore da su postigli svoj cilj.Oni imaju za cilj da ostanu skriveni u vašem računarskom sistemu sve dok ih master ne naloži da izvrše određeni Zadatak.

Zaštita od bota i botneta:

Da biste zaštitili svoje uređaje od botneta ili bota, trebali biste imati na umu sljedeće savjete:

  • 1. Instalirajte vrhunski sigurnosni softver:

Dobro je instalirati sigurnosni program ili alat kao što je Norton Internet Security ili Norton 360. Oba su autentična i pouzdana i mnogi IT stručnjaci preporučuju ove alate zbog svojih dobro poznatih opcija i karakteristika.)

  • 2. Konfigurišite podešavanja za ažuriranje:

Predlažemo vam da konfigurišete podešavanja vašeg softvera za automatsko ažuriranje. Ovo će maksimizirati vašu sigurnost i osigurati da vaše korisničko ime i lozinka budu zaštićeni godinama nakon godina

  • 3. Povećajte bezbednosna podešavanja u pregledaču:

Bez obzira da li koristite Firefox ili Google Chrome, trebalo bi da povećate bezbednosna podešavanja u pretraživaču i ne kliknete na priloge za e-poštu dok ne potvrdite izvor. Ponekad korisnici kliknuju na sumnjive priloge i njihovi sistemi se brzo kompromituju. Štaviše, nikada ne biste trebali otvoriti web stranice za odrasle i izbjegavajte otvaranje oglasnih banera Source .

November 29, 2017