Back to Question Center
0

Semalt: Dodavanje Alt teksta u vašu SEO kampanju

1 answers:

Optimizacija slike i SEO na web stranici su dva glavna koraka efikasne SEO kampanje, a vi znate da će dizajn vaše SEO kampanje odrediti rangiranje vašeg sajta na vašem sajtu . Slike igraju glavnu ulogu u tome što čini dizajn radom. U nekim okolnostima, pretplatnik neće videti slike u vašim SEO kampanjama pošto niste koristili alt tekst. Ovde, Ross Barber, Semalt menadžer uspeha za kupce će vas naučiti kako da dodate alt tekst svojim SEO kampanjama tako da vaši pretplatnici imaju izvanredan doživljaj.

O Alt Tekstu:

Alt tekst (alternativni tekst) je sveobuhvatni opis slike u vašoj kampanji. Prikazuje se kada vaši pretplatnici ne mogu pravilno da pristupe slikama. Alt tekst ili alt oznake pomažu vašim pretplatnicima da znaju vrijednost vaših slika i prirodu vašeg sadržaja. Pored toga, alt tekstovi su sastavni deo ne-dekorativnih slika. Ne smijete koristiti alt oznake ili alt tekst u dekorativnim slikama. Možda izgleda neobično, ali alt tekst igra vitalnu ulogu u angažovanju vaših pretplatnika kada ne vide slike, tako da biste ga trebali zaključiti u svim SEO kampanjama.

Alt tekst i pristupačnost:

Alt tekst je veoma važan za ljude koji koriste čitače ekrana, tako da ga ne smete ignorisati i smatrati alt tekstu glavnu praksu za pristup e-pošti. Bez alt tekstova, čitači ekrana će obavestiti svoje pretplatnike da je slika tamo prisutna, ali on / ona nema načina da sazna informacije koje vam pruža slika.

Alt tekst i prikaz slike:

Ako se vaše slike ne pojavljuju u prijemnom pretplatniku pretplatnika, njegov / njen e-poštni klijent možda blokira slike. Zbog sigurnosnih razloga, različiti klijenti e-pošte trajno isključuju ili blokiraju slike. Vaši pretplatnici će morati uključiti prikaz slike, a ako su blokirali slike, videće samo vaš alt tekst.

Savjeti za efektivan Alt tekst:

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da napišete odgovarajući alt tekst.

1. Držite ga kratko:

Uvek bi trebalo da tekst vašeg teksta ostane kratkim i lakim za čitanje, tako da se vaši pretplatnici mogu lako prebaciti na druge poruke. Pokušajte da napišete samo dve rečenice kao alt tekst.

2. Koristite odgovarajuće interpunkcije:

Čitač ekrana koristi interpunkciju da bi razumio gde da pauzira prilikom očitavanja sadržaja, tako da biste trebali koristiti odgovarajuće interpunkcije u vašem alt tekstu.

3. Izbjegavajte korištenje citata:

alt tekst koji dodate u sirovi HTML odjeljak svojih kampanja koristi oznake za identifikaciju gdje počinje i završava stvarni tekst. Važno je izbjegavati korištenje citata jer su dodatni navodnici mogu prekinuti HTML.

4. Ponovite tekst koji se pojavljuje u slikama:

Uvijek trebate držati informacije u primarnom tekstu vaše poruke, a ne trebaju biti napisane na vašim slikama. Međutim, ako vaše slike sadrže tekst, možete ponoviti informacije u tekstu za tekst, tako da vaši čitaoci ne propuste ništa važno.

Dodajte Alt tekst u slike:

Postoje različiti načini da dodate alt tekst vašim slikama u MailChimp. Procedura koju koristite zavisi od lokacije vaših slika. Da biste dodali alt tekst na sliku u blokovima sadržaja kao što su Image Group, Image Image i Image Card, trebalo bi da pređete na opciju Design u Builder kampanje. Sledeći korak je da kliknete blokove slike na kojima želite raditi. Evo, trebate kliknuti na dugme Alt i umetnuti alt tekst na vašoj slici. Poslednji korak je da kliknete na dugme Ažuriraj prije snimanja vaših postavki.

Ako ste kodirali sopstvene šablone, trebalo bi da uključite alt atribut za sve slike. Umetnite alt atribut u odjeljak tag tag i napišite alt tekst ovde Source .

November 29, 2017