Back to Question Center
0

Semalt Expert: grafička optimizacija

1 answers:

Za ljudski mozak je poznato da brže obrađuje grafiku u odnosu na običan tekst. Ovo objašnjava zašto sadržaj sa slikama ili infografikom dobija 94 posto više pregleda u odnosu na sadržaj sa običnim tekstom. Korišćenje odgovarajućih slika u vašem sadržaju privlači čitaoce i pomaže u prodaji vaših proizvoda. Najvažnije, grafika povećava korisničko iskustvo, što je kritično kada je u pitanju SEO. Sada znate da je grafika tako kritičan element na vašoj web stranici, važno je da ih iskoristite najviše.

Evo osam provjerenih savjeta od Lise Mitchell, Semalt Customer Success Manager, o tome kako optimirati grafiku kako biste dobili bolje rangiranje:

1. Identifikujte i koristite desnu grafiku

Grafika priča priču, kao rezultat toga, važno je osigurati da slike koje koristite imaju relevantne za temu koja je pri ruci. Kada ubacite slike koje nisu relevantne za okolni sadržaj, vi šaljete mješovite signale svojim posjetiteljima. S obzirom na to da grafika pomaže poboljšanju vašeg rangiranja, ako oni nisu relevantni za temu, oni će izgubiti namjeravanu vrijednost SEO-a.

Kada je u pitanju pronalaženje odgovarajućih slika, imate puno opcija. To uključuje:

Prodavci rezervnih delova Servisi
  • Originalne slike: Ovo su slike koje snimate koristeći pametni telefon ili kameru.
  • Stock images: Možete kupiti slike sa CCO licenciranih sajtova za slike, uključujući Unplash i Pixabay. Alternativno, možete se pretplatiti na premium ponude na istim sajtovima, kao i druge, uključujući iStock i Shutterstock.
  • Format slike za grafičku razmjenu (GIF): Ovo su slike koje se koriste u kratkim animiranim snimcima koji daju dubinu kao i interesovanje za vaš sadržaj. GIF-ove možete dobiti u GIPGY-u ili sami kreirati pomoću njihove aplikacije. Alternativno, možete pogledati GIFMaker ili ScreentoGIF.
  • Alatke za dizajn: Web lokacije kao što su PicMonkey i Canvas su izvrsna sredstva za stvaranje vlastite grafike.

2. Uključite ključne riječi u grafičkom nazivu datoteke

Dok pretraživač je dobar u onome što rade, ne vide grafiku i treba im opisni tekst da im kaže šta grafika sadrži. S obzirom na to da web lokacije sa slikama, kamere i drugi izvori grafike dodaju podrazumevana imena datoteka na slike koje ne pomažu pretraživačima da razumeju grafiku, važno je preimenovati grafiku koju namjeravate otpremiti na vašu web lokaciju.

Ime preimenovanog fajla govori pretraživaču o čemu se radi o grafici i takođe vam daje priliku da koristite ključnu reč koju ste optimizirali

3..Alternativni tekst ili Alt tekst

Alternativni tekst poznat kao alt tekst je funkcija na vašoj web lokaciji koja ide korak dalje od optimizacije imena fajla. Ova funkcija vam omogućava da opišete predmet i napravite sliku relevantnom za stranicu. Ova funkcija koristi pretraživači da bi se utvrdilo odnos između grafičke datoteke i sadržaja. Takođe im pomaže da saznaju koje su slike najprikladnije za predstavljanje prilikom odgovora na upit za pretragu.

4. Koristite natpise na odgovarajući način

Napisi su važni jer pomažu da se dodatni kontekst dodaju odgovarajućem tekstu. Obično ljudi čitaju naslove kada skeniraju stranicu. U prosjeku, naslove se čitaju još 300 puta u odnosu na glavnu kopiju. Međutim, nije neophodno uključiti naslov sa svakom grafikom, sve dok ga opisuje okružujući tekst.

5. Koristite odgovarajući tip datoteke

Dok postoje različiti tipovi datoteka za korištenje, dva popularna formata su Portable Network Graphics (PNG) i Joint Photographic Experts Group (JPEG). Glavna razlika između PNG, JPEG i GIF je njihova veličina i kvalitet. Veličina datoteke je važna za SEO jer to utiče na vreme učitavanja stranice.

6. Smanjite veličinu datoteke

S obzirom na to da velike veličine fajlova utiču na vreme učitavanja stranice, potrebno ih je smanjiti ako je potrebno. Ovo ne samo da poboljša vreme učitavanja stranica već i da sačuva vašu propusnost i skladištenje na serveru. Možete smanjiti veličinu datoteke slika pomoću alata za van mreže ili izaberite online alate kao što su CompressJPEG, TinyPNG i Image Optimizer.

7. Promenite veličinu grafike

U nekim slučajevima, smanjenje veličine datoteke možda neće biti dovoljno i možda ćete morati da ih promenite. Promena veličine slike smanjuje širinu i visinu slike i smanjuje njihovu veličinu kako bi poboljšala vrijeme učitavanja stranica. Imajte na umu da se neki formati slika kao što su PGN-i pogoršavaju u kvalitetu prilikom promjene veličine.

8. Kreirajte sitemapove za grafiku

Prikaži sve gradove Posećeno

Sitemaps pružaju pretraživačima dodatne informacije o strukturi vašeg sajta i poboljšaju rang liste pretraživača. Sitemaps sadrže listu vaših web stranica, metapodataka koji su povezani sa njima i kako su organizovani.

Na kraju, grafika može poboljšati ili zaustaviti vaše SEO napore. Da biste poboljšali svoje rangiranje, potrebno je da identifikujete odgovarajuću grafiku, optimizujete ih, precizno objasnite slike i napravite sitemap kako biste poboljšali iskustvo posetilaca i poboljšali rangiranje pretraživača Source .

November 29, 2017