Back to Question Center
0

Semalt Expert: Kako se boriti protiv spam spammera Ghost-a?

1 answers:

Spam referera je relativno nova i dosadna forma spama. Beznačajni refereri pozivaju vaše veb stranice i spamuju podatke Google analitike. Možete proveriti svoju web stranicu za spam spammera ako doživite iznenadan i neobičan porast u vašem saobraćaju. Redovno bi trebalo da proverite izveštaj Google analitike da biste videli da li vaša veb lokacija prima stvarne posetioce ili lažne prikaze. Postoje dva glavna tipa referrer spam: prva je o pretraživačima koji posjećuju vašu web lokaciju i izazivaju neželjene posjete i utiske, a drugi tip je slučajno uklanjanje ID-ova Analitike. Vaš Google Analytics ID je nasumično izabran, a počeli ste da primate saobraćaj koji ne znači ništa za vašu veb lokaciju.

Artem Abgarian, viši menadžer za uspeh klijenata Semalt , pruža ovdje neke praktične savjete o tome kako se baviti spamom upućivanja.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Spisak gusenica:

Spam referral za spašavanje je jedan od najčešćih i tradicionalnih vrsta spama. Radi se o paukama i boksima koji slučajno indeksiraju vašu web stranicu i šalju lažni saobraćaj. Spam pajka ignoriše pravila meta vrednosti i e robots.txt, a spam neprijatelja može se zaustaviti samo sa filterima unutar vašeg Google analitičkog naloga. Preporučujemo vam da blokirate neželjenu poštu pomoću datoteke .htaccess.

Blokirajte zlonamerne guske u .htaccess:

Moguć je blokiranje zlonamernih gusara u .htaccess datoteki..Trebali biste dodati poseban kod svojoj .htaccess datoteku, a pretraživači neželjene pošte će biti blokirani za kratko vrijeme. Treba da zapamtite da ova tehnika ne funkcioniše sa spamom ghost referrer-a. Ghost spam je sofisticirani tip referrer spama i dovodi do toga da referrer serveri ne posjećuju vašu web stranicu. Spambotovi pokušavaju da prevare sa vašim Google Analytics nalogom ili ukradu vašu ID analitike za slanje zlonamernog saobraćaja.

Možete naći svoju web stranicu na vrhu u rezultatima pretraživača , ali to neće dugo trajati. Hakeri i spameri često koriste Google Measurement Protocol, koji im omogućava da šalju podatke direktno na Google analitičke servere. To je primarna greška u Google analitici i trebala bi se riješiti što prije. Problem možete rešiti tako što ćete dozvoliti podatke samo iz hostova gdje se koristi ID analitike. Proverite da podešavanja nisu podešena na podrazumevane vrednosti; jedini problem sa ovim rješenjem je da ćete morati ručno kreirati filtere i to može biti značajan teret za bilo koga. Trebali biste spriječiti referrer hostnames od spamiranja podataka Google analitike i vaših filtera. Radi toga, trebalo bi da omogućite primarne mjere protiv neželjene pošte na vašem Google Analytics nalogu i iz svojih statističkih podataka isključite neželjene pošte i pauke:

Prodavci rezervnih delova Servisi

1. Idite na svoj nalog Google analitike i posetite stranicu Postavke.

2. Provjerite opciju koja navodi "blokirati poznate spambote."

Ako želite ukloniti neželjenu poštu za upozorenje na duh, trebalo bi napraviti spisak svih važećih imena domaćina i staviti ih u REGEX format. Takođe možete kreirati neke filtre u svojoj Google analitici i dodati sve web stranice kao što su semalt.com i darodar.com u filtre kako bi ih blokirali Source . Ne treba zaboraviti da ovaj trik radi samo kada su vaši istorijski podaci čisti

November 29, 2017