Back to Question Center
0

Semalt Expert: WordPress Spam Komentari - 5 jednostavnih tehnika za rešavanje problema

1 answers:

Ako vaša VordPress stranica ili blog takođe dobijaju komentare za spam, trebalo bi da naučite i prilagodite ove tehnike koje je odredio Jack Miller, vodeći stručnjak iz Semalt Digital Services.

1. Ručno izbrišite komentare neželjene pošte:

Važno je paziti na vaše komentare i odakle dolaze. Korišćenje Akismeta ili drugih sličnih dodataka može vam donijeti mnogo koristi, ali nema alternativa ručnom brisanju. Često biste trebali čekirati i brisati komentare koji izgledaju nezakonito ili sadrže neke ključne reči ili sumnjive povratne veze. Proverite da li ste izvadili otpad nakon što su zlonamerni komentari izbrisani sa vašeg bloga - paracas desert tour.

2. Zadržite komentare za moderaciju:

Na vama je koliko vam je vremena potrebno da proverite, odobrite ili odbijete komentare. U međuvremenu, možete ih držati za moderaciju i ne dozvolite nikome da direktno objavljuje komentare na vašim blog postovima. Radije bih voleo da zadržim komentare neko vreme nego da koristim Akismet. Provjeravam svaki komentar i pobrinem se da je ne kreira spamer ili bots. Komentari koji sadrže zlonamerne veze, ključne reči ili nebitne diskusije ne treba odobriti, već ih izbrisati sa vaše web stranice. Jednostavnim rečima, možemo reći da treba staviti oznaku na komentare kada verujete bilo kojem čitaocu i pustite ga da objavljuje svoje komentare direktno i bez ikakve moderacije.

3. Izmijenite .htaccess datoteku kako biste sprečili komentare za WordPress spam:

Vaš .htaccess fajl će vam pomoći da pooštrite sigurnost WordPress blog-a. Kratke linije kodova su mnogo bolje od dugih linija i smanjuju broj komentara za neželjene pošte. Kada pristupite datoteku .htaccess na svom WordPress nalogu, trebalo bi da odbijete bote sa sledećim kodom:

# Zaštita od neželjene pošte i bota

RewriteEngine On

RewriteCond% {REQUEST_METHOD} POST

RewriteCond% {REQUEST_URI}..wp-comments-post \ .php *

RewriteCond% {HTTP_REFERER}! .yourwebsite.com. * [OR]

RewriteCond% {HTTP_USER_AGENT} ^ $

RewriteRule (. *) ^ Http: //% {REMOTE_ADDR} / $ [R = 301, L]

Bote i pauci su najneražljiviji štetočini, tako da ih sprečavanje s ovim kodom vrlo lako i efikasno

4. Zabrana IP adresa spammera:

Kada osoba komentira vaš blog, njegova IP adresa se beleži na vašem WordPress nalogu. Trebali biste slučajno proveriti sve IP adrese i blokirati IP adrese koje izgledaju sumnjičave i čudne. Možete blokirati što je moguće više IP adresa ili možete koristiti WordPress dodatak da biste trajno blokirali sve sumnjive IP adrese. Alternativno, možete da dodate ovaj kod u root .htaccess datoteku kako biste blokirali sumnjive IP adrese.

# blok ip

dozvoliti, odbiti

poriču od 192.168.44.211

poriču od 224.39.163.11

poriče od 172.16.7.91

5. Instalirajte anti-spam plugin:

Postoji stotine hiljada plugina koje možete koristiti da biste se otarasili komentara o spamovima. Kao što sam vam rekao da nisam koristio Akismet, ali sam jednom probao Kviz. Ovaj dodatak je prisutan u Wordpress-ovom Plugin direktorijumu i može se instalirati besplatno. Ovaj dodatak pomaže u sprečavanju spamove WordPress-a i trol komentarima tražeći od komentatora da odgovori na nekoliko pitanja.

November 30, 2017