Back to Question Center
0

Semalt: Gde pronaći sve odgovore o Wiki-u?

1 answers:

«Sams naučite sebe Wikipedia za 10 minuta» je poznata knjiga koju je napisao Michael Miller. On daje direktne i praktične odgovore na naša pitanja o Vikipediji, a naučićemo kako koristiti enciklopediju za deset minuta. Mi možemo naučiti sve što je potrebno da saznamo o Wikipediji i pristupamo njegovim neverovatnim i poznatim resursima - snow wolf 1.5 200w. Do sada je Michael Miller napisao preko devedesetih knjiga i njegovih bestselera, a čuveni nazivi su: Sams Teach Yourself YouTube za 10 minuta, "Googlepedia: The Ultimate Google Resource", "Speed ​​Up! Ne-tehnički vodič za ubrzavanje sporih računara i Vodič apsolutnog početnika za osnove računara ». Ovaj autor je stekao reputaciju širom svijeta zbog svoje tehničke tačnosti, prave empatije i korisnih savjeta. Ispunio je zahteve svih njegovih čitalaca.

Kako koristiti Wikipedia?

Lisa Mitchell, Semalt Upravitelj uspeha klijenta, opisuje Wikipedia kao jedan od najboljih izvora informacija na internetu koji korisnicima omogućava doprinos i uređivanje sadržaja. Da biste održali tehnološki zahtevni način života, trebalo bi da koristite Wikipedia kao najinovativniji i najsposobniji sajt na internetu. Lako i jednostavno je pasti u wiki-rupu dok pretražujete Wikipedia. Možda biste potražili glumce koji su igrali najbolje uloge u holivudskim filmovima, a potom ste počeli da tražite svoje žene i utvrdili da nisu išli u srednju školu i rano započeli karijeru. Vikipedija je nedavno proslavila svoju 15. godišnjicu, a sajt počinje pružati informacije za decu koja rade svoje zadatke i domaći zadatak..Pomoću podataka i informacija na dohvat ruke, Wikipedia je najveći izvor informacija na internetu. Njegov osnivač Ward Cunningham opisuje njegovo stvaranje kao najtačnije i jednostavnije baze podataka koja odgovara očekivanjima različitih pojedinaca.

U svojoj knjizi, Michael predaje kako se ugrađuje Wikipedia u učionicu na različitim nivoima. Dajući studentima potpunu kontrolu nad njihovim projektima, možemo ih pozvati da provere Wikipediju za korisne informacije.

Top tri Wikipedia stranice za nastavnike

1. Wikispaces: Ovaj odjeljak je namenjen za upotrebu u učionicama. Wikispaces je ogromna stranica koja djeluje tačno kao alat za upravljanje učionicama i pomaže nastavnicima i učenicima da na boljem načinu organizuju svoje zadatke i projekte u učionici. Ne samo da pruža puno informacija i šablona, ​​već je i besplatan i ima dosta zadataka. Nastavnici mogu da koriste ovu stranicu da bi kreirali zadatke i mogli da dele resurse.

2. Wikidot: Na osnovnom nivou, ova Wikipedia stranica je besplatna za korisnike, ali se neke od njegovih funkcija i sadržaja plaćaju. Ako ne želite da vidite pop-up oglase i banere, trebalo bi da platite pretplatu.

3. PBworks: Sa više od 200.000 povezanih stranica, ova Wikipedia stranica nudi nastavnicima i učenicima puno opcija koje podstiču učenje usmjereno na učenike. Takođe, nastavnici i učenici mogu lako izgraditi svoje web stranice i mogu kreirati projekte na mreži nakon što prođu informacije na ovoj stranici.

Uzimajući savete, savjete i ideje iz knjige Majkla, lako možete uključiti Wikipedia i zadržati se na internetu.

November 29, 2017