Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert - Šta je Optimizacija za pretraživače (SEO)?

1 answers:

U najjednostavnijem obliku, optimizacija pretraživača je proces povećanja ranga vaše web stranice kako bi se pojavio među prvih nekoliko veza na stranicama za povratak pretraživača. Možda se pitate zašto vaša veb lokacija treba da bude visoko. Ovo je doba informisanja, a klijenti rade na internetu pre naručivanja bilo kog proizvoda ili usluge. Ako se vaše web stranice pojavljuju među prvih nekoliko veza, onda su šanse dobre da klijenti kliknu na vašu vezu i na kraju često izdaju svoju naredbu od vas.

Michael Brown, vrhunski stručnjak iz Semalt , ovde objašnjava kako postići visoku poziciju pretraživača za vašu web lokaciju i zadržati ga.

Na kratko, SEO ima za cilj da se vaše web stranice pojavljuju na prvoj stranici rezultata pretraživača. To je zato što ljudi pre donošenja odluke ne dođu do treće stranice. Međutim, u zavisnosti od toga koliko je konkurentna vaša niša, može biti veoma skupa ili jeftinija da biste zapravo došli do prve strane. Na kraju ćete moći da pređete na prvu stranicu ako ste dovoljno strpljivi i pratite principe navedene u nastavku.

Vaš sadržaj treba da bude bogat relevantnim ključnim rečima

Prodavci rezervnih delova Servisi

Pretraživači određuju rangove veb lokacija pomoću alatke zvanom paukovi. Ovaj alat pukne na webu na automatizovan način. Frekvencija kojom pajkovi puzaju na vašoj web stranici određuju koliko ćete visoko činiti, a pauci vas ocjenjuju koliko je vaš sadržaj relevantan za vašu nišu.

Zbog toga je važno da znate ključne riječi koje vaši kupci upiru na pretraživače. Ovo će vam pomoći da razvijete sadržaj oko ključnih reči. Na primer, ako nudite pravne usluge za žrtve povreda, vaši potencijalni klijenti mogu kucati ključne reči poput "advokata povrede u Južnoj Floridi". Dakle, vaš sadržaj treba da sadrži sve moguće ključne reči.

U ovom trenutku, važno je ukazati na činjenicu da pauci ne mogu popisati tekst unutar slike. Dakle, trebalo bi da se uverite da vaše ključne reči nisu ugrađene u slike. Sada, da razumete važnost relevantnih ključnih reči, možda ćete se pitati kako dobiti sve relevantne ključne riječi za vašu nišu..Sve što vam treba je besplatna alatka Google AdWords alatka za ključne reči. Ovaj alat će vam pomoći da identifikujete sve ključne reči relevantne za vašu nišu. Dakle, morate osigurati da se sve ključne reči pojavljuju u vašem sadržaju i metapodatkama vaše stranice.

Povezivanje je važno

Rang vaše stranice je broj od 1 do 10 koji se daje vašoj web stranici na osnovu njegovih dolaznih i dolaznih veza. Da biste poboljšali svoj čin, uverite se da su svi vaši društveni mediji povezani sa vašom vebsajtu. Ako je vaš sajt povezan sa visoko rangiranom sajtom, on će doneti "link sok" na vašu web lokaciju, čime će povećati i rang vaše web stranice. Takođe možete pokušati da se navede u besplatnim, pouzdanim otvorenim direktorijima i profesionalnim telima povezanim sa vašom tržnom mrežom, jer potencijalni kupci mogu pretraživati ​​i direktorijume .

Da biste utvrdili čin vaše web stranice, možete preuzeti plugin kao što je "PageRank Status". Radi sa Google Chrome pregledačem. Poznavanje vašeg ranga pomoći će vam da nadgledate svoje poboljšanje.

Držite sadržaj svež

Stopa kojom paukovi pretraživača pretražuju vaše veb stranice igraju uglednu ulogu u vašem rangiranju i, ustvari, zavisi od toga koliko je sveže zadržati vaš sadržaj. Svaki put kada postavljate novi sadržaj na vašu web lokaciju, pauzeri pretraživača će se upoznati sa vašim sajtom. Osim toga, vaši posjetioci će takođe uživati ​​u čitanju novog sadržaja.

Dakle, uvek bi trebalo da zadržavate svoj sadržaj sve vreme. Uklonite stari tekst, slike / slike i video zapise i zamenite ih novim i zanimljivijim. Možete postaviti blog na svojoj web lokaciji i ažurirati blog sa svežim sadržajem svakog dana ili svake nedjelje. U početku, možda će biti teško, ali će se postati bez napora kada se naviknete na to.

Da biste bili u toku sa trenutnim ključnim riječima relevantnim za vašu web lokaciju, možete koristiti Google Alerts. Uvek će vas ažurirati na ključne riječi kako biste razvili svoj sadržaj.

Čuvajte svoje SEO tehnike ažurirane

Pravila, principi i algoritmi za rangiranje nisu statični. Oni su dinamični, i oni se vrlo često menjaju, tako da morate biti up-to-date sa algoritmima. Na primjer, ranije rangiranje web stranice uglavnom je zavisilo od toga kako stavljate svoj sadržaj s ključnim riječima. Sada, nekoliko puta je ključnoj reči dozvoljeno da se pojavljuje u sadržaju određenog broja reči. U suprotnom, vaš sadržaj će biti označen kao neželjena pošta i smanjiti će vaš čin Source .

November 29, 2017