Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert - Šta trebate znati o Web pretraživaču

1 answers:

A pretraživač je automatizovana aplikacija, skripta ili program koji ide preko World Wide Web-a na programiran način kako bi obezbedio ažurirane informacije za određeni pretraživač. Da li ste se ikada zapitali zašto dobijate različite skupove rezultata svaki put kada upišete iste ključne reči na Bing ili Google? To je zato što se web stranice prenose svakog minuta. I pošto se oni učitavaju, web pretraživači pretražuju nove web stranice.

Michael Brown, vodeći stručnjak iz Semalt , govori da web pretraživači, takođe poznati kao automatski indekseri i web pauki, rade na različitim algoritmima za različite pretraživače. Proces web puzanja počinje sa identifikacijom novih URL adresa koje treba posjetiti bilo zato što su upravo poslate ili zbog toga što neke od njihovih web stranica imaju svež sadržaj - the original clubmaster ray ban. Ovi identifikovani URL-ovi su poznati kao semena u terminu pretraživača.

Ovi URL-ovi su na kraju posećeni i ponovo posećeni, ovisno o tome koliko često se učitava novi sadržaj i politike kojima se vode pajki. Tokom posjete identifikovane su i dodane sve liste na svakoj od web stranica. U ovom trenutku, važno je jasno naznačiti da različiti pretraživači koriste različite algoritme i politike. Zbog toga će doći do razlika u rezultatima Google-a i rezultatima Bing-a za iste ključne riječi iako će biti puno sličnosti.

Web pretraživači čine ogromne poslove i održavaju pretraživače. U stvari, njihov posao je veoma teško zbog tri razloga ispod

1. Obim web stranica na internetu u svakom trenutku. Znate da na Vebu postoji nekoliko miliona stranica i više se pokreće svaki dan. Što je veći obim web stranice na mreži, teže je da se pajki ažuriraju.

2..Tempo na koji se web stranice pokreću. Imate li predstavu koliko novih sajtova pokreće svaki dan?

3. Učestalost u kojoj se sadržaj mijenja čak i na postojećim web stranicama i dodavanje dinamičkih stranica.

Ovo su tri pitanja koja otežavaju web paukove da se ažuriraju. Umjesto puzanja web stranica na osnovu prvog dolaska i prvog serviranja, mnoštvo web pauka daje prednost web stranicama i hiperlinksima. Prioritizacija je zasnovana na samo 4 opšte politike pretraživača pretraživača.

1. Politika selekcije se koristi za odabir koje stranice se preuzimaju za pajkanje.

2. Tip politike ponovnog poseta se koristi za određivanje kada i koliko često se ponovo pretražuju web stranice za moguće promjene.

3. Politika paralelizacije koristi se za koordinaciju distribucije parova za brzo pokrivanje svih semena.

4. Koristi se političnost politika određivanja kako se URL-ovi popisuju kako bi se izbjeglo preopterećenje web stranica.

Za brzo i tačno obuhvatanje semena, paušalari moraju imati veliku tehniku ​​puzanja koja omogućava prioritizaciju i sužavanje web stranica, a takođe moraju imati visoko optimiziranu arhitekturu. Ova dva će im olakšati puzanje i preuzimanje stotina miliona stranica za nekoliko sedmica.

U idealnoj situaciji, svaka web stranica se izvlači iz World Wide Web-a i uzima se preko multi-threaded downloader-a, nakon čega se web stranice ili URL-ovi stavljaju u red pre nego što ih prenese kroz poseban raspored za prioritet. Prioritetni URL-ovi se ponovo uzimaju preko multi-threaded downloadera tako da se njihovi metapodaci i tekst čuvaju za ispravno puzanje.

Trenutno postoji nekoliko pauka pretraživača ili pretraživača. Google koji koristi Google je Google Crawler. Bez web pauka, stranice sa rezultatima pretraživača ili će vratiti nulte rezultate ili zastarele sadržaje jer nove web stranice nikad ne bi bile navedene. Zapravo, neće biti ništa poput istraživanja putem interneta.

November 29, 2017