Back to Question Center
0

Semalt: Kako blokirati Web lokacije na Google Chrome-u u roku od nekoliko minuta

1 answers:

U trenutnim iskustvima pretraživanja veba, može biti od suštinskog značaja da korisnici blokiraju sajtove u nekim slučajevima. Na primjer, roditelj možda želi da ograniči svoju djecu na pristup nekoj web lokaciji za sadržaj za odrasle. U drugim slučajevima, možda bi se blokiralo web sajt koji će se pojavljivati.

Menadžer Success Manager Semalt , Michael Brown, pruža neke metode koje ljudi zapošljavaju kako bi spriječili ove web stranice.

Ova SEO smernica sadrži nekoliko metoda objašnjavajući kako blokirati neke web stranice sa vašeg računara. Koristićemo Google Chrome kao naš uzorak pregledača. Ove metode se primenjuju na različite računarske pregledače i razne dodatke. Postupak se može malo razlikovati zbog varijacija autora koda. Međutim, ne bi trebalo da brinete o vašem operativnom sistemu. Ovi metodi uključuju:

1. Korišćenje Chrome dodataka

Moguće je koristiti neke dodatke i proširenja kako biste ograničili korišćenje nekih funkcija pretraživača. Neki od ovih dodataka imaju više funkcija kao što je pristup lozinku za dodavanje još jednog sloja zaštite. U ovom SEO vodiču, koristićemo ekstenziju pod imenom BlockSite. Ovaj dodatak za pregledač možete instalirati iz Chrome Web App Store-a. Možete instalirati ovaj dodatak i kliknite na dugme instalirati (Dodaj u Chrome).

Pomoću ovog dodatka možete prilikom pretraživanja dodati web stranicu na crnu listu klikom na njenu ikonu. Možete omogućiti i onemogućiti funkcije ovog dodatka. Štaviše, uvek možete da se krećete do svojih opcija i upravljate sajtovima na crnoj listi..Kada kliknete na vezu do domene u crnoj listi i dobijete poruku "Blokirano", to znači da ekstenzija radi ispravno. Ostale nadogradnje mogu ili ne koriste ovaj postupak, ali rade pod sličnim konceptom.

2. Blokiranje web lokacija na Windows PC-u

Za ljude koji koriste Windows PC, može biti od suštinskog značaja blokirati čitavu lokaciju od strane svog hosta datoteke. Da biste postigli ovaj efekat, kliknite na početak na desktop računaru i na početnom panelu za pretragu otkucajte "C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \". Odavde vam je potrebna opcija za desni klik i uređivanje hostova datoteka pomoću jednostavnog softvera za uređivanje notepad-a.

Možete koristiti kod 127.0.0.1 plus ime web stranice da ga blokirate. Vaš pretraživač može prestati da pristupa njemu sa tog određenog računara. Koristite novi unos na drugoj liniji kako biste blokirali više web lokacija. Da biste spriječili čitav domen, ukucajte sajt isključujući "https: // ili www" za serviranje svih protokola.

3. Korišćenje softvera treće strane

Neke aplikacije za PC mogu pomoći ograničiti pristup nekim web stranicama. Kada instalirate ovaj softver, ne morate da shvatite kako da blokirate bilo koje lokacije. Oni mogu učiniti sve za vas. Ovaj softver može uključivati ​​zaštitne zidove ili antivirusni softver. Međutim, većina ovih aplikacija može zahtijevati neke naknade za korištenje jer nisu besplatne.

Prodavci rezervnih delova Servisi

4. Blokiranje sajta putem rutera

Za napredne korisnike, moguće je blokirati čitavu mrežu. Ova procedura je malo tehnička i može zahtevati da angažuje stručnjaka. Potrebno je blokirati web stranicu sa IP adrese. Međutim, neophodno je napraviti rezervnu kopiju konfiguracije rutera Source . Možete se vratiti na ove promjene samo u slučaju da nešto krene naopako

November 29, 2017