Back to Question Center
0

Semalt: Kako blokirati web lokaciju na Google Chrome-u U 14 jednostavnih koraka

1 answers:

Da li vaša djeca provode mnogo sati na određenim web stranicama ili ste naišli na web stranicu sa puno pop-on i banner oglasa, možda ćete željeti blokirati neželjene i uvredljive web stranice iz Google Chrome-a. Kao što znate da je Chrome besplatni pretraživač koji je razvio i predstavio Google, prvi put je pokrenut 2008. godine za korisnike Microsoft Windows-a. Kasnije, Google Chrome je prenesen na MacOS, Android i Linux uređaje. Sada, ona služi kao primarna platforma za pokretanje web aplikacija.

Dok surfujete internetom, možda ćete naići na mnoštvo glupih i neželjenih veb lokacija, koje možete lako blokirati pomoću ekstenzija treće strane. Međutim, ukoliko ne želite da koristite te produžetak, pratite ove 14 koraka koje je odredio Michael Brown, vrhunski stručnjak iz Semalt Digital Services.

Korak # 1: Pronađite svoj web bloker:

Skoro svi web preglednici imaju proširenje Website Blocker-a. Trebali biste ga locirati u Google Chrome-u kako biste sprečili da vas sumnjive stranice ne diraju.

Korak # 2: Preuzimanje ekstenzije:

Ako nemate proširenje za blokiranje neželjenih sajtova, možete kliknuti na opciju Free u Google Chrome podešavanjima i preuzeti željeni nastavak. Kada se jednom preuzmu, pustite ovo ekstenziju pristup svom uređaju.

Korak # 3: Pređite na tu veb lokaciju:

Sledeći korak je da se krećete na veb lokaciju ili blog koji želite da blokirate u svom Google Chrome-u.

Korak # 4: Ikona web blokera:

U četvrtom koraku, trebalo bi kliknuti na ikonu plave boje koja se naziva Blocker Website. Uvek je prisutan na desnoj strani veb pregledača.

Korak 5: Raspoređivanje vremena:

Ovdje morate unositi vrijeme, dane, nedjelje ili mjesece koje želite blokirati blogove ili web stranice..Vreme treba uneti u blok Ova opcija i ne zaboravite da dodijelite vrijeme.

Korak # 6: Lociranje blokiranih lokacija:

Sledeći korak je pronaći lokacije proširenja za Block sajt na listi rezultata pretraživača .

Korak # 7: Preuzimanje željenog produžetka:

Kliknite na opciju Besplatno da biste preuzeli željeno ekstenziju u svoj Google Chrome. Ne zaboravite da kliknete na polje za dozvolu, dozvoljavajući ekstenziju da izvrši razne zadatke.

Korak # 8: Podešavanja ekstenzije:

Sada biste trebali kliknuti na opciju "Extension Settings" (Podešavanja ekstenzije) da biste dobili kompletno punjenje

Korak # 9: Unesite URL:

Idite na opciju Block Site i unesite URL adresu koju želite da blokirate. Ne zaboravite kliknuti na dugme Add Page i nastaviti blokirati što više web stranica koliko želite.

Korak # 10: Omogući autentičnost:

Idite u oblast Enable Authentication i proverite oznaku koja se pojavljuje napred. Zatim morate da ubacite lozinku da biste blokirali i deblokirali veb lokaciju. Kliknite na opciju Set Password (Podešavanje lozinke) kada ste izabrali i ubacili željenu lozinku .

Korak br. 11: StayFocusd:

U ovom koraku, trebalo bi da pronađete lokaciju StayFocusd u rezultatima Google pretrage.

Korak # 12: Preuzmite ekstenziju:

Kliknite na opciju Besplatno da biste preuzeli željeno proširenje na Google Chrome. Ne zaboravite da dozvolite da napravi neke promjene u vašim podacima za pregledanje.

Korak # 13: Navigacija sajta:

Zatim, trebalo bi da se krećete do web stranice koju želite da blokirate unosom svog imena domena u pregledaču.

Korak # 14: Napredne opcije:

Trebalo bi kliknuti na oblast Napredne opcije koja bi trebalo da dodeli vrijeme na lokaciju koju želite blokirati. Ne zaboravite da sačuvate postavke pre nego što zatvorite prozor Source .

November 29, 2017