Back to Question Center
0

Semalt: Kako zaustaviti WordPress Trackback & Pingback Spam

1 answers:

Trackbacks i pingbacks su odličan način za izdavače i blogere da dele svoje znanje sa svojim navijačima i nastavljaju značajne i korisne razgovore sa čitaocima i sledbenicima putem svog pisanja. Veruje se da su praćenje poslednjih komentara WordPressa. Na primer, ako veb lokacija koristi različiti softver za blogiranje i linkove za svoje članke, ona će ručno poslati obaveštenja da bi vas obavijestila o svojim aktivnostima. S druge strane, pingbacks su isključivi za WordPress. To znači da se neko može povezati na svoje članke ili blogove samo kada obojica koristite WordPress kao primarni sistem za upravljanje sadržajem. U tom slučaju obe vaše web stranice treba da omoguće pingbacks tako da se postovi mogu pravilno referencirati. Mnogo spamera nastavlja spamovanje praćenja i pingbacksa svakog dana.

Ne morate da brinete jer je Frank Abagnale, vodeći stručnjak iz Semalt , ovde obezbedio neke jednostavne načine da ih se rešite i spreči ih u budućnosti.

Topsy bloker:

Topsy Blocker radi na različite načine, a ima za cilj analiziranje pragova i pingbacksa koje vaša web lokacija prima svakodnevno. Takođe proverava vaše komentare i uklanja nelegitimne izvore kao što je topsy..com. Ako se pokaže da je pošiljao sa bilo kog takvog veb-sajta, pragova i pingbacks će automatski biti podešeni kao neželjeni. Samo treba da instalirate i aktivirate ovu alatku kako biste bili sigurni da vaša stranica ostaje besplatna za komentare za neželjene pošte, pingbacks i trackback .

Antispam pčela:

Bezbedno je reći da je Antispam Bee poznat i najmoćniji izbor za WordPress blogere. Ima preko 200.000 aktivnih instalacija i jedina je mogućnost lako validirati praćenje i pingbacks. Pored toga, ova alatka proverava najtačnije komentare i uklanja neprecizne komentare sa vaše veb lokacije. Možete ga instalirati iz opcije Podešavanja> Antispam Bee, a program je besplatan. Njena podrazumevana podešavanja mogu se uređivati ​​u svako doba, na osnovu vaših zahteva i blogove niše. Međutim, njegova podrazumevana podešavanja su dovoljna da se nastavi ako imate privatni blog ili početnu veb lokaciju.

WP-SpamShield Anti-Spam:

WP-SpamShield je izvanredan i neverovatan program koji trebate razmotriti jer pomaže da se oslobodite pingbacksa i praćenja. On automatski ubacuje Captcha na vašu web lokaciju i traži od svih posetilaca da unesu taj Captcha radi verifikacije. Međutim, neki od vaših čitatelja možda neće biti uvereni u taj proces verifikacije, tako da možete to urediti u skladu s tim. Ovaj sistem neće blokirati botove koji će popisati vaš blog ili web stranicu. Umesto toga, oslobodiće se komentara o neželjenom sadržaju, a ovaj plugin radi baš kao i zaštitni zidovi. Komentari sa neželjene pošte su sami blokirani, ali možete konfigurirati postavke iz oblasti admin-a i kliknite na opciju Settings> WP-SpamShield.

Zaključak - Automatski označite komentare kao neželjene ako sadrže ključne riječi crne liste:

Osim gore navedenih metoda, WordPress omogućava lako provjeru komentara, pingbacksa i praćenja linkova tako da ih možemo označiti kao neželjenu ako je nešto irelevantno. Bilo koji komentari koji sadrže ključne reči ili fraze treba odmah da blokiraju i uklone vaše poruke. Čak i kada ne primite obaveštenja, jednostavno morate izbrisati te komentare iz vašeg administrativnog područja WordPressa Source .

November 30, 2017