Back to Question Center
0

Semalt: najlakši način za optimizaciju slika za SEO

1 answers:

Za pojedince koji se bave poslovima e-trgovine, tehnike optimizacije slike mogu poboljšati digitalni marketing i prisustvo na mreži. Optimizacija slike pomaže u povećanju vremena odziva na web lokaciju, kao i na poboljšanju UX izgleda vaše web stranice. U mnogim slučajevima slike rade kao sadržaj i imaju mogućnost rangiranja u rezultatima slike pretraživača . U ovom vodiču Frank Abagnale, menadžer za uspeh kupaca Semalt , naći ćete različite formate slike, kao i načine za optimizaciju slika za SEO.

Koristite naziv datoteke sa ključnim rečima

Jedna od ključnih tehnika internet marketinga je traženje ključnih reči. Većina slika ima imena koja predstavljaju neke kodove ili datume. Neophodno je uključiti jednostavne engleske ključne riječi kada imenovate datoteku slika na vašoj web lokaciji. Korišćenjem konkurentnih ključnih riječi, vaša web stranica se pojavljuje na većini SERP ključnih riječi unutar odabrane niše. Štaviše, slike povećavaju izgled sajta na pretraživačima, što poboljšava interakciju između UX i klijenta nego ranije .

Optimizirajte sliku Alt oznake

"Alt Tags" su unos teksta koji služi kao alternativa slici. Kada veb lokacija ne uspe efikasno učitati sliku, ona stvara alt tag. Kada veb lokacija čini efikasno sliku, moguće je da posetilac vidi alternativu teksta tako što lebdi pokazivač miša na samoj lokaciji. Ova karakteristika takođe doprinosi učinku SEO na vašoj web stranici..Uspešne web stranice e-trgovine imaju pravi način održavanja svog položaja u SERP-ima. Možete takođe uključiti i neke ključne reči u Alt tekstovima slika kako bi ih činili u pretraživaču pretraživača.

Koristite slike male veličine datoteke

Odziv web stranice se može značajno promijeniti uz uključivanje malih fotografija. Prosečna brzina opterećenja lokacije bi trebala biti između 3 i 5 sekundi. Postavljanje previše velikih maža može usporiti reakciju web stranice. Štaviše, većina korisnika interneta ima kratku pažnju prilikom gledanja stranice. Možete izgubiti potencijalnog kupca zbog kašnjenja sajta prilikom učitavanja na vrijeme.

Efektivna optimizacija slike podrazumeva izbor slike najniže veličine dok se obraćaju pažnja na vreme i brzinu učitavanja

Koristite ukrasno slikanje

Ponekad, web dizajn može izabrati UX koji koristi brojne dekorativne funkcije. Na primer, veb lokacija može sadržavati slike u logotama i dugmadima. Ponekad ove slike mogu postati previše, smanjujući brzinu učitavanja web stranice. Uvijek je bitno odabrati predložak web stranice koji minimizira sve fotografije kao i dekorativne aspekte web stranice.

Napravite višestruke uglove za proizvod

Većina online kupaca teže pogledati druge slike istog proizvoda. Neophodno je strategisati dimenzije vašeg proizvoda i napraviti mnogo informativnih uglova. Na primer, recimo da optimizujete sliku veb sajta za automobil. Neophodno je uključiti slike prednje, stražnje strane, kao i unutrašnjost vozila Source . Imajući mnoge slike povećava povjerenje posjetitelja i prodaju

November 29, 2017