Back to Question Center
0

Semalt objašnjava zašto ne treba kliknuti na "Unsubscribe" u neželjenom folderu

1 answers:

Svakodnevno imamo puno neželjenih i dosadnih emailova, a njihovo čišćenje ili filtriranje klikom na dugme Unsubscribe nije dovoljno. Neki od primljenih e-poruka mogu sadržati sumnjive veze koje uskoro postaju veliki problem za vas. Šanse su da ćete završiti davanje spamera puno informacija o vama, kao što su podaci o vašoj kreditnoj kartici, PayPal ID, korisničko ime, lozinka, kućna adresa, broj kontakta i adresa vaše firme. Takođe, možete im pružiti mogućnosti da zaraze svoj sistem malverom i virusima. Naravno, ne svaka osoba koja vam šalje e-poštu je scammer ili haker - noleggio pungiball. Ako poznajete pošiljaoca lično i vjerujete da je pouzdan, možete ga sigurno otvoriti i čitati svoje elektronske pošte redovno.

Ovde, Max Bell, Semalt Menadžer Success Customer je pomenuo razloge zašto odjavljivanje iz biltena ili promotivnih e-poruka može biti štetno za vas:

 1. Potvrdili ste adresu e-pošte hakeru: 

Većina ljudi ne zna da klikom na dugme Unsubscribe može biti opasno za njih jer potvrđuju hakera da su njihove e-adrese istovremeno aktivne i važeće. Na primer, ako je pošiljaoc uključen u širenje malvera na internetu i na grešku ste ga kliknuli na njegov / njen link, on će upoznati da je vaš ID aktivan i redovno provjeravate svoje e-pošte. Najgore je što ćete sada dobiti mnoge elektronske pošte od spamera, koji žele da prevare.

 2. Pokažite interesovanje za svoje ponude: 

Kada kliknete na dugme Unsubscribe, pustićete spamere da znaju da ste pročitali svoje e-pošte i da su zainteresovani za njihove ponude. U tom slučaju, nastavit će vam sve više poruka sa više ponuda. Čitanje svojih e-poruka i otvaranje njihovih priloga će vam postati neophodne. Inače će vam prijetiti širiti svoje privatne detalje na internetu. Ono što im je važno je vaš novac i oni se čak mogu pretvarati da su stranačka princeza i traže pomoć.

 3. Ne možete primati e-poštu od vaših prijatelja i porodice: 

Hakeri ili spameri mogu ograničiti vaše e-adrese za svoje poruke; to znači da nećete moći da primate e-poštu od vaših prijatelja, klijenata i članova porodice. Zato biste trebali razmisliti tri puta pre nego što kliknete na dugme Unsubscribe jer su šanse da će vam poslati zlonamerne programe, prevariti svoj email imejl da biste stalno primali sopstvene e-poruke i sprečavali dolazak e-pošte iz vašeg kruga.

 Zaključak 

Dozvolite mi da vam kažem da klik na dugme Unsubscribe može biti lažna i vaša e-adresa neće biti uklonjena sa spamerske liste. Međutim, možete pratiti ove korake kako biste sprečili da im se njihova e-pošta u budućnosti nadraže: potvrdite neželjenu adresu neželjene pošte i nemojte kliknuti na dugme Unsubscribe ako je poruka stigla u vašu Spamovu fasciklu. Uzmite mere odmah i instalirajte program protiv malvera. Preuzimanje takvog programa sa interneta je vrlo lako.

November 30, 2017