Back to Question Center
0

Semalt predstavlja tri jednostavna koraka za sprečavanje pojavljivanja malwarea i spama

1 answers:

Ako dnevno pretražujete internet, morate biti upoznati sa iskačućim oglasima, malverom i neželjenom poštom. Ovi čudni oglasi dolaze u različitim oblicima i pokušavaju da vam prodaju određene proizvode ili usluge. Dok su e-mailovi i pop-up-ovovi brendova i renomiranih firmi legitimni i sigurni, adware programi koji stvaraju nelegitimne malverne spamove i iskačuće programe će instalirati špijunski softver i ugrabiti vaš web pretraživač. Takođe će uhvatiti vaše privatne podatke, kao što su detalji kreditne kartice i PayPal ID

Oliver King, Semalt Menadžer Success Customer, kaže da je neželjena pošta ili neželjena pošta forma reklame koja se menja sa troškovima. Ako vaše prijemno sanduče ima dosta poruka od kompanija ili ljudi koje ne znate, možda imate malver na svom računaru - storage batteries. Instant poruke i elektronska pošta postali su poznati način širenja malvera i spywarea. Spameri vas prevare na zlonamerne aktivnosti i pošalju puno besmislenih i beskorisnih elektronskih poruka skoro svakodnevno. Google akcije koje svakodnevno šalju preko osamdeset miliona neželjenih poruka za spam, ali je moguće otkloniti iskačuće programe i neželjenu poštu u tri jednostavna koraka.

Korak 1: Uklanjanje neželjenih programa iz pregledača Google Chrome (samo za Windows):

Ako koristite Linux ili Mac uređaj, možda nećete imati koristi od ovog koraka..A ako koristite Google Chrome kao primarne pregledače, lako možete ukloniti ili sprečiti pojavu malvera i neželjene pošte na sljedeće načine:

  • Instalirajte dodatak kao Adblock Plus i uklonite sve neželjene programe klikom na opciju Ukloni. Google Chrome će vam pomoći da uklonite malver, podesite postavke na podrazumevane vrednosti i isključite ekstenzije.
  • Ne zaboravite da ponovo pokrenete računar kada instalirate i aktivirate ovaj dodatak
  • Da biste uključili nadogradnje kojima vjerujete, idite u opciju Više alata - proširenja i kliknite na dugme Omogući.

Korak 2: Uklanjanje neželjenih programa na svim računarima:

Ako ste nedavno kupili ili preuzeli antivirusni ili anti-malware program, trebalo bi da ga pokrenete kako biste što prije uklonili pop-up oglase i neželjenu poštu.

  • Na Mac računaru idite na opciju Folder i kliknite na dugme Aplikacije.
  • Potražite pop-up oglase ili neželjenu poštu koju ne prepoznajete ili želite da uklonite.
  • Kliknite na dugme Move to Trash i kliknite na Empty Trash kako biste se odmah otarasili malvera.

Korak 3: Poništite postavke pregledača na svim računarima:

Možete podesiti postavke pregledača na bilo kom računalu pomoću sledećeg načina:

  • Otvorite Firefox ili Chrome pregledač na računaru.
  • Kliknite na opciju Settings (Postavke) i idite u oblast Napredna
  • .
  • Sledeći korak je da kliknete na dugme Reset i potvrdite svoje radnje klikom na dugme Sačuvaj.

Poruke sa malverom ili spyware-om mogu stići iz bilo kog izvora, tako da možete prilagoditi gore navedene metode da ih uklonite. Bez obzira da li primate sumnjive e-pošte ili vidite nadolazeće iskačuće programe, moći ćete da ih se rešite i uživate u bezbednom i bezbednom pregledu Interneta. U međuvremenu, nikada ne biste trebali otvoriti e-poštu i tekstualne poruke nepoznatih pošiljaoca!

November 30, 2017