Back to Question Center
0

Semalt predstavlja tri jednostavna koraka za sprečavanje pojavljivanja malwarea i spama

1 answers:

Ako dnevno pretražujete internet, morate biti upoznati sa iskačućim oglasima, malverom i neželjenom poštom. Ovi čudni oglasi dolaze u različitim oblicima i pokušavaju da vam prodaju određene proizvode ili usluge. Dok su e-mailovi i pop-up-ovovi brendova i renomiranih firmi legitimni i sigurni, adware programi koji stvaraju nelegitimne malverne spamove i iskačuće programe će instalirati špijunski softver i ugrabiti vaš web pretraživač. Takođe će uhvatiti vaše privatne podatke, kao što su detalji kreditne kartice i PayPal ID

Oliver King, Semalt Menadžer Success Customer, kaže da je neželjena pošta ili neželjena pošta forma reklame koja se menja sa troškovima - βιολογικο ελαιο αργκαν τιμη. Ako vaše prijemno sanduče ima dosta poruka od kompanija ili ljudi koje ne znate, možda imate malver na svom računaru. Instant poruke i elektronska pošta postali su poznati način širenja malvera i spywarea. Spameri vas prevare na zlonamerne aktivnosti i pošalju puno besmislenih i beskorisnih elektronskih poruka skoro svakodnevno. Google akcije koje svakodnevno šalju preko osamdeset miliona neželjenih poruka za spam, ali je moguće otkloniti iskačuće programe i neželjenu poštu u tri jednostavna koraka.

Korak 1: Uklanjanje neželjenih programa iz pregledača Google Chrome (samo za Windows):

Ako koristite Linux ili Mac uređaj, možda nećete imati koristi od ovog koraka..A ako koristite Google Chrome kao primarne pregledače, lako možete ukloniti ili sprečiti pojavu malvera i neželjene pošte na sljedeće načine:

  • Instalirajte dodatak kao Adblock Plus i uklonite sve neželjene programe klikom na opciju Ukloni. Google Chrome će vam pomoći da uklonite malver, podesite postavke na podrazumevane vrednosti i isključite ekstenzije.
  • Ne zaboravite da ponovo pokrenete računar kada instalirate i aktivirate ovaj dodatak
  • Da biste uključili nadogradnje kojima vjerujete, idite u opciju Više alata - proširenja i kliknite na dugme Omogući.

Korak 2: Uklanjanje neželjenih programa na svim računarima:

Ako ste nedavno kupili ili preuzeli antivirusni ili anti-malware program, trebalo bi da ga pokrenete kako biste što prije uklonili pop-up oglase i neželjenu poštu.

  • Na Mac računaru idite na opciju Folder i kliknite na dugme Aplikacije.
  • Potražite pop-up oglase ili neželjenu poštu koju ne prepoznajete ili želite da uklonite.
  • Kliknite na dugme Move to Trash i kliknite na Empty Trash kako biste se odmah otarasili malvera.

Korak 3: Poništite postavke pregledača na svim računarima:

Možete podesiti postavke pregledača na bilo kom računalu pomoću sledećeg načina:

  • Otvorite Firefox ili Chrome pregledač na računaru.
  • Kliknite na opciju Settings (Postavke) i idite u oblast Napredna
  • .
  • Sledeći korak je da kliknete na dugme Reset i potvrdite svoje radnje klikom na dugme Sačuvaj.

Poruke sa malverom ili spyware-om mogu stići iz bilo kog izvora, tako da možete prilagoditi gore navedene metode da ih uklonite. Bez obzira da li primate sumnjive e-pošte ili vidite nadolazeće iskačuće programe, moći ćete da ih se rešite i uživate u bezbednom i bezbednom pregledu Interneta. U međuvremenu, nikada ne biste trebali otvoriti e-poštu i tekstualne poruke nepoznatih pošiljaoca!

November 30, 2017