Back to Question Center
0

Semalt protiv botneta - načini da se bore protiv njih

1 answers:

Botneti rade u konjugaciji sa porobljenim računarima i zombijima i inficiraju veliki broj uređaja širom svijeta. Botnet je zbirka kompromitovanih kompjutera koji su oteti i koji se sada koriste za obavljanje nekih nelegalnih zadataka. Hakeri ne trebaju koristiti vašu IP adresu da napadnu svoj uređaj. Umesto toga, oni jednostavno stvaraju ogromne mreže zombi računara i kontrolišu različite uređaje sa udaljenih lokacija.

Botneti su započeli svoj znak u 2001 - reinigungs firma. godini kada su finansijski motivirani hakeri poslali sumnjive šifre na internet i napali veliki broj nezaštićenih uređaja bez znanja korisnika.

Ovde Artem Abgarian, vodeći stručnjak Semalt , razmatrao je različite načine borbe protiv botneta na internetu.

1. Nađite usluge filtriranja weba

Usluge filtriranja weba su najbolje i pouzdane do danas. Oni pomažu u skeniranju naših sistema za moguće bore i neobično ponašanje. Takođe, ove usluge skeniraju zlonamerne aktivnosti i blokiraju sajtove koji šalju sumnjive posjete. FaceTime Communications, Websense i Cyveillance su neki od primera usluga za filtriranje weba na koje možete da zavisite. Oni prate vaše online aktivnosti i sprečavaju vaše uređaje od sumnjivih stvari kao što su preuzimanje JavaScript-a i izvođenje ekrana. Pored toga, oni prevare botnete i učinkuje vaše iskustvo gledanja pouzdano i prijateljsko u velikoj meri.

2. Prebacite pregledače

Još jedan način za borbu protiv botneta je prebacivanje vaših web pregledača. Trebali bi se standardizovati na pretraživačima, osim Internet Explorer-u i Firefox-u. Ova dva pretraživača su laka žrtva hakera i ne pokazuju željene rezultate kada su napadnuti od botneta, najbolja opcija je Google Chrome, koji nema alternativu.Maksovi su zaštićeni od botneta statički, a Linuxu je dobro ići.

3. Onemogući skripte

Ekstremna, ali divna mera je potpuno onemogućiti pregledače iz scenarija, ali to može dovesti do slabljenja produktivnosti vaših web stranica i web aplikacija. Ovo nije pogodna opcija za kompanije i pojedince koji rade kao freelanceri i zarađuju mnogo sa svojih web stranica.

4. Razmeštanje sistema za sprečavanje upada i upadanja

Još jedan interesantan i korisan način je postaviti neke sisteme za sprečavanje upada i upadanja upada. Na primer, ako vaša mašina eksplodira na Internet relejnom ćaskanju, možete razmeštati bilo koji od dva sistema kako biste je odmah zaštitili. IPS prati ponašanje vašeg uređaja i ukazuje na HTTP napade koji se teško mogu primeniti, što znači da primjena dva sistema može imati koristi od vas i vašeg uređaja.

5. Zaštitite sadržaj koji generiše korisnik

Važno je da zaštitite sadržaj koji ste generisali korisnik redovno, tako da on ne postane žrtva pisaca malvera online. Dan Hubbard, predsednik kompanije Websense, kaže da je jedno od glavnih problema sajtova kreiranih od strane Web 2.0 fenomen.

6. Koristite alate za sanaciju

Ako je vaša mašina zaražena, koristite alate za sanaciju. Kompanije kao što je Symantec redovno koriste takve alate jer pomažu u otkrivanju i čišćenju svih vrsta rootkita i botneta. Na taj način možete odabrati ko treba da posjeti vašu web lokaciju i ko ne bi trebao. Na kraju će poboljšati ukupni kvalitet vaše web stranice i sprečiti sistem od infekcija sa rootkitom i botnetom.

November 29, 2017