Back to Question Center
0

Semalt: Saveti o tome kako sprečiti spam komentar u svom WordPressu

1 answers:

Uzimanje pažnje publike i povećanje angažovanja korisnika je krajnje važno kada je reč o marketingu. Ne može se zanemariti važnost komentara na vašoj web stranici. Sa odeljkom za komentare, možete brzo započeti online razgovore i analizirati povratne informacije klijenata u realnom vremenu - superannuation release of funds.

Andrew Dyhan, vodeći stručnjak Semalt , ovde navodi šta treba da znate o Askimetu.

Nakon instaliranja WordPressa na web stranice, klijenti dobijaju Askimet kao jednu od standardnih funkcija. Dobar broj marketing konsultanata instalira WordPress, ali ne uspeva da aktivira funkciju Askimet. Blokiranje i sprečavanje spambota je zadatak koji uradite sami da možete brzo izvršiti na lokalnoj radnoj površini.

Upoznavanje sa spamom na vašoj web stranici nije zabavno. Askimet su razvili i dizajnirali WordPress osnivači. Askimet pomaže marketinškim konsultantima da obeleže i identifikuju komentare neželjene pošte. Nakon opisivanja i identifikacije spamnog komentarja, Askimet web servis objavljuje komentar u ime marketinga. Razmislite o dobijanju ključa za aplikacijski programski interfejs (API) i analizirajte svoje komentare za neželjene pošte na nedeljnom nivou.

Antispam Bee

Antispam bee je jedan od top-rangiranih plugins koji pomaže u sprječavanju spam komentarisanja u WordPressu. Nakon aktiviranja Antispam bee, nema potrebe za registracijom. Antispam bee koristi anti-spam podatke za analizu komentara. Antispam bee provjerava i intervale na kojima posjetitelji objavljuju komentare. Ako potencijalni klijent prikaže komentar odmah nakon prenošenja posta, Antispam beba označava prošlost kao WordPress spam komentar..

Verifikacija ReCaptcha

Poznati i kao Google Captcha, ReCaptcha pomaže prodavcima da se Captcha prijavljuje u lozinke, komentare i akreditive za registraciju. Google Captcha zahteva da krajnji korisnici potvrde identitete pre nego što pristupe veb lokaciji. Ovo je jedno od najboljih rešenja koje prodavci koriste da spreče i blokiraju WordPress spam.

Razmislite o instaliranju i aktiviranju dodatka za nastavak rada. Provjerite svoj obrazac da biste dobili korisne rezultate. Da biste testirali da li se komentar učitava na vašoj veb lokaciji WordPress-a, odjavite se i pokušajte da podnesete komentar.

Onemogućavanje Trackbacks na vašem WordPressu

Prije nekoliko godina, praćenje povratnih informacija su obično koristili prodavci sadržaja i blogeri za komunikaciju. Danas spameri koriste praćenje poruka za objavljivanje neželjene pošte na WordPress sajtovima. Da biste se suočili sa ovakvim spamom WordPress-a, razmotrite onemogućavanje praćenja praćenja na vašoj web lokaciji.

Da biste onemogućili praćenje zadataka na svom WordPress sajtu, idite na svoj račun 'Podešavanja' i kliknite na opciju 'Diskusija'. Kliknite opciju pod 'trackbacks and pingbacks' kako biste onemogućili pingbacks i trackbackove od pokretanja na vašoj web lokaciji. WordPress spam takođe može biti onemogućen ručno po postu. Kliknite na karticu 'Diskusije' da biste onemogućili pingbacks na određenim postovima.

Ukloni Nofollow link od komentara

Ako koristite vezu bez naknade iz vaših komentara, razmislite da ih uklonite. U većini slučajeva, webmasteri i prodavci na kraju postaju kažnjeni od Googlea zbog uploada lošeg kvaliteta i komentara Spammya.

Isključivanje komentara o vašim starim postovima

WordPress spam može biti vrlo razbesna. Ako imate kompilaciju prošlih komentara na vašoj web lokaciji, razmislite o isključivanju komentara na starim postovima. Otvorite 'Postavke' i kliknite na 'Diskusija' pod postavkama vašeg veb sajta da biste zatvorili komentare o sadržaju koji je objavljen pre mnogo godina.

U proteklih nekoliko godina, WordPress spam predstavlja značajnu brigu za webmastere i blogere. Nemojte dozvoliti da komentar spam uništi vašu online kampanju. Koristite prilagođavanja i dodatke za WordPress kako biste sprečili spam komentar na vašoj web lokaciji.

November 30, 2017