Back to Question Center
0

Semalt: Spam o društvenim medijima o kojima biste trebali znati

1 answers:

Spam je nepoželjna i nebitna grupa poruka poslata velikom broju korisnika Interneta. Spameri koriste različite tehnike za širenje neželjene pošte jer žele da uhvate korisnike u phishing napadima, zlonamernim programima i affiliate programima. Artem Abgarian Semalt , viši menadžer za uspeh kupaca, navodi da je pre svega spam korišćen kao izvor komunikacije, ali sada je ozbiljan oblik i trebalo bi da se reši što prije. Osim kako spam sa spamom tako i društvenim medijima, spam je rasprostranjen problem koji se može podijeliti na pet različitih tipova:

Lažni profili i računi društvenih medija:

Lažni računi društvenih mreža i profili su ključ za spamovanje. Hakeri stvaraju mnogo Facebook i Twitter profila, uglavnom sa imenima i slikama devojaka kako bi privukli što više korisnika. Oni žele da steknu kredibilitet i vidljivost svojih sajtova i da vas zaustave na mnogo načina - nationwide appraisal services company. Oni se mogu pretvarati da su poznate ličnosti, političari, javne ličnosti ili kriketeri, i želite da ih volite i podelite svoje postove.

Spojene poruke:

Bulk poruke su poruke sa istim imenom ili tekstom koji se šalju na više korisnika društvenih mreža odjednom..Neki spameri stvaraju lažne račune i objavljuju duplirane poruke u redovnim intervalima. Oni žele da stvaraju nered za legitimne korisnike ili žele da privuku nekoga svojim ponudama i affiliate vezama. Upotreba masovnih poruka o društvenim medijima počela je 2009. godine. U to vrijeme, neke spam web stranice koje su ponudile posao prevarile su korisnike da veruju da su njihovi profili i sajtovi originalni.

Zlonamerne veze:

Zlonamjerne veze se šire putem interneta putem društvenih medija, a hakeri ili spameri imaju za cilj da oštete, oštete ili dovedu u zabludu mnoštvo web stranica ili uređaja. Kada kliknete na bilo koju od ovih veza, možda ćete biti preusmereni na profil Twittera, Google+ ili Facebook koji nema nikakve veze sa legitimitetom. Zapravo, korisnici su prisiljeni da kliknu na te zlonamerne veze, a hakeri širete malver na društvenim medijima kako bi ukrali privatne informacije i podatke o bankovima.

Fraudulentne recenzije:

Razni proizvodi i usluge se prodaju na internetu, a najpopularnije mjesto za to su, naravno, društveni mediji. Nažalost, ne možete uvek dobiti proizvod koji ste videli na slici, jer hakeri jednostavno plaćaju korisnike za pozitivne recenzije. Ovakva praksa omogućava onlajn prevarantima da prodaju sve više i više proizvoda i da svoj posao uspevaju.

Neželjeni sadržaj:

Nijedna društvena mreža ne želi svoje korisnike da dele nepoželjan i preteran sadržaj; to je i oblik neželjene pošte koji dobro funkcioniše za spamere i nije korisno za brendove i legitimne organizacije. Zapravo, puno nerelevantnih poruka se prijavljuje na Facebook, a mnoštvo stranica i profili su zatvoreni za dijeljenje nepoželjnih stvari svake sekunde. To je čin čarobnjačkih klikova koji bi trebali biti uklonjeni što je pre moguće.

November 30, 2017