Back to Question Center
0

Semalt: Spam spammera Google analitike. Njegovo poreklo i svrha.

1 answers:

Spam na računima Google analitike je uobičajeni problem ovih dana koji se uvek pojavljuje u dva različita oblika: spam spam bot-spam i spam spam-spam. Ryan Johnson, Semalt Menadžer za uspeh klijenata, kaže da je spam bot-referala zbirka stvarnih botova koji posjećuju vašu web stranicu ili blog, čineći Google Analytics brojnim referentnim informacijama. Spam referral spam je kolekcija bota koje zaobilaze web lokaciju i direktno pogodi servere Google analitike - شركة رش مبيدات بالخرج. Oni zapravo ne posećuju vašu web stranicu i prevare Google analitiku kako bi brojali prikaze i sesije stranica. Prema tome, ove dve kategorije se razlikuju jedni od drugih, ali oboje mogu u određenoj meri pokvariti podatke analitike.

Može li spam spamirati naš sajt ili blog?

Prije svega, dozvolite mi da jasno kažem da se spam upućivanja spiska Google analitike javlja kada hakeri ili spameri pokušavaju da šalju lažne podatke na svoje Google analitičke naloge. Oni koriste specifične protokole mjerenja za obavljanje ove akcije i prikupljaju IP adrese velikog broja ljudi. Redovno šalju lažne prikaze stranica na račun Google analitike uz pomoć ID-ova za praćenje UA-a, nadjačavajući ih sa referentnim informacijama za nisko-kvalitetne veb stranice i blogove.

Cilj spamera i hakera je da vas klikne na svoje affiliate veze i generišete dosta prihoda od svojih oglasa..Oni vam nude bilo kakve usluge ili vas teraju da idete na sumnjive ili zarazne stranice. Najbolja opcija je da ne posetite sajtove neželjene pošte ili blogove ako želite osigurati vašu sigurnost i zaštitu.

Da li je Google Analytics spam štetan?

Na vašu web stranicu ne postoje direktne štete, osim malih količina hitova koje dobijate svaki dan. Takođe, botovi nastaju na serverima, a SEO strategije ne mogu vam pomoći da ih stalno blokirate. Spameri i hakeri ne žele ništa više od rangiranja svojih stranica u rezultatima pretraživača i guranja vaših web stranica iza konkurencije. Prema tome, oni nemaju nikakve veze sa vašom web-lokacijom sve dok se ne odluče ukrasti vaše lične podatke.

Da li je to pravi promet?

Samo da budete jasni, Google Analytics referrer spam nije stvarni saobraćaj. Momci koji su iza toga nikad nisu posetili vašu web stranicu, ali su poslali lažne zahtjeve na svoje analitičke račune putem određenih bota. Oni će se pojaviti na listi lokacija upućivača ako proverite opciju Acquisition> All Traffic> Referral. Oni povećavaju stopu odbitka vašeg sajta i smanjuju njegovu stopu konverzije. Spameri i hakeri samo generišu bilo koji ID UA-XXXXY-Z osobine i šalju lažne hitove ili zahteve za uništavanje vašeg poslovanja na internetu.

Šta možemo da učinimo kako bi se suprotstavili spam spamu Google analitike?

Možete započeti s osnovnim: idite na oblast podešavanja na vašem nalogu Google analitike i kliknite na opciju "Isključi sve hitove iz poznatih pauka i bota". Ovo je najbolja i najpoznatija inicijativa Google-a, a možete koristiti ovaj metod da biste rešili problem u roku od nekoliko sekundi. Alternativno, možete kreirati filtere i isključiti referere ili urediti vaš .htaccess datoteku i sačuvati postavke prije zatvaranja prozora.

November 29, 2017