Back to Question Center
0

Semalt: Vrste tema WordPressa o kojima treba da znate

1 answers:

Odabiranje prave teme za WordPress je jedan od najtežih izbora za vašu web stranicu ili blog. Jedna od najboljih osobina tema WordPressa je da možete da pružite profesionalni i poboljšani izgled vašeg sajta i ne trebaju stručnost za razvoj ili dizajn web stranice. Teme WordPressa ostavljaju dobar utisak o vašem sadržaju na čitaocima i menjaju način na koji se prikazuju vaše web stranice. Teme mogu učiniti da sajtovi ili blogovi izgledaju drugačije jednostavnim klikom.

Pored kontrole ukupnog izgleda vaše stranice ili bloga, teme WordPressa igraju ključnu ili važnu ulogu u SEO-u (optimizacija pretraživača). SEO je proces optimizacije ili povećanja vaše stranice ili bloga kako bi se dobro pozicionirao na stranicama rezultata pretraživača (SERP). Google, Bing i Yahoo preferiraju web stranice s odličnim temama i rangiraju ih za različite ključne reči. Možete jednostavno monetizovati svoju web lokaciju i moći će da voze organski saobraćaj u roku od nekoliko nedelja

Oliver King, vodeći stručnjak Semalt , ističe da postoje tri glavne vrste tema iz WordPressa:

1. Premium WordPress Teme:

Vrhunske teme WordPress su kvalitetne i razvijene od strane najboljih autora ili velikih kompanija. Morali biste platiti nešto za pristup tim temama, njihovim widgetima, menijima i svim opcijama. Vrhunske teme koštaju nas od 50 do 500 dolara po web stranici i licencirane su..One nude sljedeće prednosti za web stranice:

  • Visokokvalitetne šifre
  • SEO je olakšan
  • Implementirati napredne, najveće i najnovije web standarde
  • Premium teme su visoko optimizovane i dobro izvode
  • Oni su fleksibilniji od besplatnih tema i pružaju punu podršku korisnicima

2. Besplatne WordPress teme:

Bezbedno je spomenuti da na internetu postoje hiljade besplatnih WordPress tema. Najbolja uloga je u tome što vam ne treba ništa platiti za pristup temama i odmah ih instalirajte i aktivirajte. Ove teme su prisutne u Wordpress temi direktorijuma i dolaze u raznim nijansama, dizajnom i izgledima. Jedna od najvažnijih nedostataka besplatnih tema je to što vam ne mogu pomoći da povećate svoju web stranicu na bolji način. Profesionalni programeri su dizajnirali teme i učinili ih dostupnim na internetu, ali postoje samo nekoliko opcija za dobivanje od koristi.

Pošto teme WordPress imaju značajan uticaj na vašu web lokaciju, SEO, stopu odbijanja, njegove performanse i proširivost vašeg bloga, vi morate da preferirate teme premije na besplatne teme WordPressa. Ako nemate dovoljno novca za kupovinu premium tema, možete pokušati Twenty Thirteen ili Twenty Twelve, koji su dvije najbolje besplatne teme WordPressa.

3. Prilagođene WordPress teme:

Tematske teme WordPressa su najbolje poznate po svom jedinstvenom i sofisticiranom izgledu. Ove teme zahtevaju da pristupite online prodavnicama i imaju svoje specifične funkcije. Tematske teme su razvijene za profesionalne sajtove ili brendove od strane programera i dizajnera protiv teške naknade. Oni nude puno opcija i fleksibilnosti, ali te funkcije su ograničene na korisnike koji su platili naknadu.

Jedna od najvažnijih nedostataka je da su obične teme prilično skupe, a kreću se od 600 do 6,500 dolara u zavisnosti od toga koliko je kreativan i poznat dizajner. Najbolji primeri su tema iz teme House of Rose i Side custom custom tema Source .

November 29, 2017