Back to Question Center
0

Semalt: Zašto su spamovi komentari loši i kako ih identificiramo?

1 answers:

Ako imate poslovnu web stranicu ili blog, šanse su da ćete naići na problem sa komentarima o neželjenom sadržaju. Što je čuveni vaš blog postaje, to će biti još spam komentara koje će verovatno dobiti. Nažalost, ne postoji ništa drugo do postizanje frustriranosti ili instaliranje nekoliko plugina da se riješite komentara o spamu.

Komentari, pingbacks i Trackbacks:

Pre nego što nastavimo dalje, Frank Abagnale, vrhunski stručnjak Semalt , ovdje objašnjava razliku između ovih 3 pojmova:

Komentari - Komentari se kreiraju kada bot ili osoba koristi komentar na vašem blogu kako bi izrazio svoje ideje ili misli

Pingbacks - Pingbacks se kreiraju automatski kada osoba povezuje vašu poruku na svoju web stranicu.

Trekbekovi - trackback je ručno obaveštenje spamera da su pogodili vaš blog i stvorili automatizovani proces koji vas nadahnjuje s komentarima o neželjenom poštovanju

Na žalost, praćenja, pingbacks i komentari su štetni za vašu internet stranicu i trebali bi ih se otarasiti po svaku cenu.

Zašto spam komentariše loše

Neki webmasteri i blogeri pokušavaju da naduvaju broj komentara i da odobravaju aplikaciju komentare koje smatraju legitimnim. Oni čak i ne znaju da su komentari sa spama dostigli svoje blogove i da će im stvoriti probleme.

Google i ostali pretraživači se raspadaju na loše veze..Ne uključuje sajtove i blogove sa lošim ili slabim vezama, ali obuhvata sve vrste web stranica koje pokušavaju da kreiraju sopstvene linkove u odeljcima komentara. Google ne voli blogove ili veb stranice sa puno komentara koje sadrže povratne linkove na druge web stranice.

Spamovi komentare pokazuju nedostatak moderacije i razumevanja. Istina je da komentari sa spama dokazuju da nemate razumijevanja i da nemate mogućnost umerenih komentara. Na primer, ako imate tehnološku veb lokaciju i dobijate komentare u vezi sa vozilima ili obrazovanjem, šanse su da neko pokušava da ostavi svoje veze u vašoj oblasti za komentare i to je ono što morate da izmenite.

Vaši posetioci će izgubiti veru u svoje proizvode ili usluge. To znači da kada neko klikne na linkove u oblasti za komentare i preusmjeri se na nešto izvan konteksta, on može izgubiti povjerenje u svoj brend i neće u budućnosti kupovati svoje proizvode i usluge.

Prodavci rezervnih delova Servisi

Kako prepoznati spam komentare?

Teško je identificirati komentare sa spamom, a neki blogeri i webmasteri će jednostavno odobriti veliki broj komentara svakog dana. Ali možete imati na umu sledeće stvari:

Da li želite da vaši čitaoci kliknu na nebitne stvari? Ako ne, onda ne biste trebali odobriti komentare koji ne pripadaju vašem članku i nemaju nikakve veze sa vašim temama. Alternativno, možete ukloniti linkove na veb lokacije u tim komentarima, malo ih uređivati ​​i odobriti ih.

Prava ime i imejl e-pošte treba proveriti pri odobravanju komentara. Uverite se da je osoba koristila neke ključne reči u komentaru, ali ne bi trebalo da postoji punjenje ključnih reči. Za to možete instalirati dodatak za SEO Spammer.

Da li je komentar vezan ili specifičan za vaš post? Trebali biste ga ispravno provjeriti ako je komentar povezan sa vašim člankom ili ne. Nema potrebe da zadržite odobravanje velikog broja komentara ako ne pripadaju vašoj web stranici ili blogu.

Kada je u pitanju praćenje komentara o neželjenom sadržaju, morate samo imati na umu gore navedene tačke i trebali bi biti u redu. Neke web stranice i blogovi koriste specifične dodatke kako bi se oslobodili komentara o spamu, kao što je Akismet Source .

November 30, 2017