Back to Question Center
0

Šta je Email Spam? Korisni saveti iz Semalta o tome kako da čuvate važne poruke iz neželjene pošte

1 answers:

Spam e-pošte, koja se zove neželjena pošta, je neželjena poruka ili tekstovi koji šalju putem e-pošte. Zapravo, spameri koriste ovu tehniku ​​da šire malver i viruse na internetu. Skoro svi korisnici e-pošte svakodnevno suočavaju sa ovim problemom jer su njihove e-mail adrese dobili spambotovima. Oni automatski dodaju vaše e-adrese na njihove liste i nastavljaju da vam šalju beskorisne poruke - dominio y correo gratis. Spameri koriste ove bote za kreiranje liste distribucije e-pošte u velikom broju. Iako je termin spam e-pošte prvi put upućen na neželjene e-poruke u 19. veku, stekla je široko rasprostranjeno priznanje u 20. vijeku kada je internet pristup postao uobičajen izvan istraživačkih i akademskih krugova. Ovdje je Michael Brown, Semalt Manager Success Manager, dijelio nekoliko savjeta kako zadržati važne e-poruke iz mape Spam.

1. Koristite tehniku ​​marketinga dozvola:

Tehnika marketinga dozvola se široko koristi od velikih brendova i multinacionalnih kompanija. Ono što rade je to da instaliraju određene dodatke koji pomažu sprječavanju njihovog hitnih i legitimnih e-poruka odlaska u folder Spam. U WordPress-u postoje mnoge slične plugin-ove, ali najneverovatniji i izuzetni plugin je Whitelist plugin. Lako se instalira i odmah se aktivira.

2. Koristite spam checkere pre slanja ili primanja e-pošte:

Pre nego što pošaljete ili primite e-poštu, trebalo bi da koristite specijalne kontrolere za spam koji ostanu povezani sa vašim ID-ima e-pošte i pomažu u identifikovanju legitimnih i nelegitimnih e-pošta. SpamAssassin je odličan alat za početak. Ako želite izbjeći preuzimanje softvera ili otvaranje beskorisnih priloga e-pošte, možete odmah instalirati ovaj program. Alternativno, možete probati IsNotSpam uslugu koja vam pomaže da proverite stavke važne za vas i filtrirate e-poštu koja vam ne znači ništa.

2. Sklonite se sa Blacklists-a:

Ako su serveri za e-poštu na crnim listama, može biti teško i teško za vas da blagovremeno pošaljete i primate legitimne poruke. Da biste sprečili ovaj problem, trebalo bi da što pre izbrišete te crne liste. Prvo, morate da proverite crne liste e-pošte i da identifikujete da li ste na nekom od crnog lista ili ne. Kada se to uradi, morate pratiti pošiljaoca ili veb stranice koje su vas dodale u svoje crne liste i ubedile ih o vašem legitimitetu.

3. Održavanje pokazatelja dobrog teksta na sliku:

Zamolite pošiljaoca da održavaju odgovarajući odnos između teksta i slike pri izradi i slanju vaših poruka. Nemojte slati mnogo slika u e-mailu; Umesto toga, trebalo bi da imate savršenu kombinaciju teksta i slika. Predlažemo da za sve grafike koristite samo JPG slike i YouTube video zapise i ne oslanjajte se na druge vrste stvari.

Ove tri tehnike će vam pomoći da se riješite spam emails-a. Istovremeno, moći ćete da primite legitimne poruke upravo u prijemnom sandučetu i ne bi trebalo da ih locirate u fascikli "Neželjena pošta" ili "Smeće".

November 30, 2017