Back to Question Center
0

Stop WordPress Spam Sa ovim Pro Savjeti Iz Semalt

1 answers:

Neželjena pošta i neželjena pošta su dva glavna problema za blogove i veb lokacije WordPressa. Uobičajeno je da web stranice visokog profila primaju stotine hiljada komentara o spamu i lažne registracije nedeljno. Ove vrste spama mogu oštetiti ili uništiti vašu reputaciju u pretraživačima i čitačima ako se ne riješite pravilno. Prema tome, trebalo bi da se suočite sa spamerima i spriječite pokušaje spamiranja vaše stranice ili bloga. Na sreću, postoje neki savjeti za spamere za komentare i spamere za registraciju.

Ako ste ispravno konfigurisali WordPress lokaciju, možete pratiti ove savete Frank Abagnale, vodećeg vrhunskog stručnjaka Semalt , kako biste osigurali sigurnost i zaštitu vašeg sajta na internetu.

Savet # 1: Konfigurišite postavke Diskusije za WordPress:

Iako možete instalirati veliki broj WordPress dodataka koji će se baviti spamom komentara i spamom za prijavljivanje, možete konfigurirati podešavanja rasprave za WordPress. Nalaze se u odeljku Postavke administrativne oblasti, kao što su www.abc.com /wp-admin/options-discussion.php. Najlakši i potpuniji način za zaustavljanje komentara o spamu i spam registraciji je da privremeno odobrite svoje komentare i okončate registraciju. Međutim, praktičniji način je da instalirate dodatke koji vam omogućavaju da pregledate komentatora i da ih automatski odobravate..Komentari koji izgledaju nezakonito neće biti objavljeni na vašoj web stranici. Slično tome, korisnici čije IP adrese su na crnoj listi neće moći da se registruju ili pretplate na vaše biltene.

Savet # 2: Uvijek pregledajte postavke rasprave:

Da biste se suočili sa neželjenom spamom komentara ili prijavom neželjene pošte, trebalo bi da testirate i pregledate postavke diskusije pre nego što odobrite bilo šta na vašoj web stranici. To je odličan način da smanjite broj komentara i spam poruka koji svakodnevno dolaze na vašu web stranicu

Savet # 3: Instalirajte Captcha obrasce:

Forme Captcha instaliraju veliki broj ljudi i rade kao moćni alati protiv spema. Oni pomažu u smanjivanju broja komentara o spamu i sprečavanju spam registracije u određenoj mjeri. Trebali bi odmah instalirati captcha na vašoj web lokaciji i nastaviti uklanjati komentare koji ne izgledaju legitimni. Pored toga, ne smijete odobriti autora ili urednika na koji ne vjerujete.

Savet # 4: Akismet plugin:

Akismet je tako sjajan i snažan plugin koji kreira Automattic. Uključuje kopije vaših komentara u sopstvenu bazu podataka i pomaže vam da se u određenoj mjeri oslobodite komentara o spamu i spam registracije. Ovaj dodatak štiti vašu web lokaciju od spamera i provjerava svaki komentar i registraciju za autentičnost prije nego što je odobri. Međutim, ovaj plugin ne odobrava uvek legitimne komentare i nije u mogućnosti provjeriti koji su komentari dobri i koji su loši.

Savet # 5: Onemogući Komentari na stare poruke:

Još jedna sjajna strategija je onemogućiti komentare na starije postove i spriječiti registraciju spamera automatski kada vaša web stranica raste. Spameri neće moći da komentarišu kada onemogućite funkcije vašeg veb sajta. Za to idite na područje Postavke> Diskusija i potražite dugme Automatsko zatvaranje komentara. Kliknite na to dugme i ponovo pokrenite prozor / operativni sistem.

Savet # 6: Zahtevi za modera:

Idite u opciju Podešavanja> Diskusija gde možete videti različite vrste opcija koje vaša VordPress stranica nudi da smanjite neželjenu poštu i registraciju neželjene pošte Source .

November 30, 2017